Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Dantų balinimas: kokius metodus pasirinkti?

Kiekvienas norime turėti baltą šypseną, tačiau ne visada ją pavyksta pasiekti tiesiog namuose naudojamomis priemonėmis. Kas gali padėti pašviesinti dantų spalvą? Profesionalus dantų balinimas dažnai yra efektyvus, saugus pasirinkimas norint pagyvinti šypseną. Tačiau yra daug ką apsvarstyti, įskaitant išlaidas, jūsų gyvenimo būdo įpročius ir tai, ar visapusiškas gydymas pas odontologą, ar kapos namuose yra geresnis sprendimas jums.

Profesionalūs balinimo metodai: kaip išsirinkti?

 

Išsirinkti balinimo būdą gali būti sunku, tačiau atminkite, jog odontologo atliktas darbas visuomet atrodys geriau, laikys ilgiau ir tikrai bus atliktas tinkamai, lyginant su priemonėmis, kurias galite naudoti namuose, jei norite baltų dantų.. Skirtingai nuo balinamosios dantų pastos, kurioje naudojamas abrazyvinis ingredientas, kad mechaniškai pašalintų paviršiaus lygio dėmes, balinančiose medžiagose esančios deguonies molekulės susilpnina jūsų dantų dėmes molekuliniu lygmeniu. Daugelyje nereceptinių balinamųjų juostelių, rinkinių ir rašiklių taip pat naudojamas peroksidas. Skirtumas tarp šių ir profesionalaus dantų balinimo yra cheminė koncentracija.

 

Odontologijos klinikoje naudojamas  labai didelį vandenilio peroksido procentą turintis balinamasis skystis, nes profesionalai turi galimybę izoliuoti dantis. Paciento dantenoms apsaugoti naudojama speciali guminė užtvanka, nes jei peroksidas patektų ant dantenų tikrai skaudėtų. Kaip ir namuose naudojami balinimo produktai, yra įvairių profesionalių dantų balinimo būdų. Profesionalus balinimas odontologijos kabinete yra greitesnis, nors ir brangesnis būdas pašviesinti dantis. Tuo tarpu individualios kapos, skirtos naudoti namuose, yra tarp profesionalaus balinimo kabinete naudojamos, tačiau su jomis yra sunkiau išgauti rezultatą, kadangi reikia ir pačiam pacientui mokėti tinkamai naudotis balinamosiomis priemonėmis.

Ko tikėtis atliekant dantų balinimo procedūrą?

Visų pirma, turite išsirinkti patikimą odontologą, kuris atliks dantų balinimą. Visose balinimo įstaigose dantų balinimo procedūrą vyksta labai panašiai. Balinimas paprastai apima kelis veiksmus. Pirmiausia, nustatoma esama dantų spalva ir pacientas pasirenka, kokios spalvos jis nori pasiekti. Tada jūsų odontologas pemzos įrankiu nupoliruos dantį ir pašalins likusias apnašas. Kad balinimo priemonė nepaliestų jokių burnos dalių, pvz., dantenų, skruostų ar liežuvio, jūsų odontologas naudos įrankius, kad jūsų burna būtų atidaryta. Išilgai dantenų linijos uždedamas barjeras. Tada jūsų odontologas užtepa balinamąją priemonę ir palieka ją veikti iki valandos.  Jei konkrečiai balinančiajai medžiagai reikia papildomų sluoksnių, jūsų odontologas jį užteps iš naujo. Pasibaigus balinimo procesui, burna išskalaujama. Jūsų odontologas gali panaudoti fluoridą, kuris padės sumažinti galimą jautrumą. Jūs ir jūsų odontologas aptariate, ar jūsų dantys pasiekė norimą atspalvį, ir gyvenimo būdo įpročius, kuriuos turėsite praktikuoti kitą dieną, kad balinimo priemonė įsigertų. Tai apima nevalgyti ryškiaspalvių maisto produktų ir atsispirti kavai bei raudonam vynui. Iš karto po balinimo jūsų dantys yra dehidratuoti, todėl jie tampa ypač jautrūs skysčių ir maisto dėmėms.

 

Atminkite, kad reikia tinkamai rūpintis savo dantų higiena, tačiau net jei laikysitės odontologo rekomenduojamo režimo – priešintis ryškiam maistui, kavai ir vynui, praėjus kelioms dienoms po balinimo jūsų dantys gali atrodyti šiek tiek tamsesni. Tačiau nenusiminkite. Dėl dantų balinimo sukeltos dehidratacijos jie iškart po procedūros atrodo šviesūs. Po savaitės, jei jūsų dantys nėra jūsų pageidaujamo atspalvio, pasitarkite su savo odontologu, ar yra galimybė, kad jie taps šviesesni naudojant namuose naudojamus produktus. Jei norite baltos šypsenos, apsilankykite „32:Balti“ tinklalapyje.

Komentarai
Kiti straipsniai