Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

Kaip išsirinkti išmanųjį telefoną: 5 svarbiausi patarimai

Šiuolaikinių ismanieji telefonai asortimentas negali nestebinti savo įvairove. Rinkoje siūloma daugybė skirtingų prekės ženklų, išvaizdos ir funkcionalumo “išmaniųjų telefonų”. Ir jų pasiūla kasdien vis didėja. Akivaizdu, kad nėra prasmės rekomenduoti tam tikrą prekės ženklą ar modelį ir teigti, kad tai geriausias išmanusis telefonas pasaulyje. Juk kiekvienas vartotojas turi savo pasirinkimo kriterijus, pagal kuriuos pasirenka geriausią išmanųjį telefoną.

Kaip pasirinkti geriausią išmanųjį telefoną: 5 pagrindinės rekomendacijos

Šiame straipsnyje telefonų apžvalgos nedarysime, tačiau įvardysime pagrindinius principus, kurie padės įsigyti svajonių išmanųjį telefoną.

1. Rinkitės operacinę sistemą, o ne prekės ženklą

Išmaniųjų telefonų funkcionalumą lemia operacinė sistema. Šiandien yra daugybė operacinių sistemų, tačiau neabejotini jų lyderiai yra “Windows Phone”, “iOS” ir “Android”. Iš šių trijų operacinių sistemų galite rinktis būtent ją.

Populiariausia operacinė sistema vis dar yra “Android”. Sistemos privalumas – aukštos kokybės programinės įrangos palaikymas. “Google” parduotuvėje “Android” naudotojams siūloma daugybė programų ir programų, o dauguma jų yra visiškai nemokamos. Dar vienas privalumas yra tai, kad beveik visi šiuolaikiniai išmanieji telefonai veikia su šia operacine sistema, todėl “Android” šalininkai turi daugybę skirtingų prekės ženklų ir savybių telefonų modelių.

Kita populiariausia operacinė sistema yra “iOS”. Jei norite įsigyti šia platforma paremtą telefoną, turėsite rinktis tik “iPhone”. Tačiau tai nėra problema, nes šios OS funkcionalumas yra nuostabus. Šis įtaisas nustebins greitu, patikimu ir stabiliu darbu. “AppStore” bus galima rasti dar daugiau programų nei “Google Play”.

“Windows Phone” yra mažiau populiari nei dvi ankstesnės operacinės sistemos. Šią sistemą turinčių mobiliųjų įrenginių pasirinkimas vis dar nedidelis ir šiai platformai skirta mažiau programų. Svarbus šios operacinės sistemos privalumas – “Microsoft Office” paketas. Taigi naudodami gerą išmanųjį telefoną su šia platforma galėsite atlikti tą patį darbą, kaip ir kompiuteriu. Naudingų išmaniojo telefono programų rasite šiame straipsnyje. 

2. Ekrano įstrižainė ir išmaniojo telefono dydis – įtaisas turi būti patogus

Akivaizdu, kad kuo didesnė ekrano įstrižainė, tuo didesnis dydis. Telefono dydis turi būti toks, kad juo būtų patogu naudotis. Jei išmanusis telefonas vos telpa jūsų rankoje, dukart pagalvokite, ar jums reikia tokio įtaiso. 5,5 colio įstrižainės ekranas yra geras pasirinkimas. Jei norite telefono su didesne įstrižaine, turite būti pasiruošę, kad toks prietaisas netilps į kiekvieną kišenę. Tačiau jei ieškote išmaniojo telefono internetui, geriausi vis tiek bus didesnės raiškos ekrano įtaisai.

3. Geriausi išmanieji telefonai visada turi galingą procesorių

Vieno branduolio procesoriai nepasižymi dideliu našumu, todėl jei tikitės greito ir patikimo įtaiso, rinkitės prietaisus su dviejų branduolių procesoriais. Taip pat nebūtina turėti daug branduolių, nes beveik visos šiuolaikinės programos gerai veikia su dviem branduoliais. Tačiau vis dėlto geriausias žaidimų išmanusis telefonas yra įrenginiai su keturių branduolių procesoriais, juos turėtų rinktis mobiliųjų žaidimų gerbėjai. Rinkdamiesi įtaisą taip pat turėtumėte suprasti, kad telefonų kainos labai priklauso nuo procesoriaus branduolių skaičiaus.

4. Išmanusis telefonas be įkrovimo turi veikti bent visą dieną.

Priešingu atveju, kam jums reikalingas prietaisas, kuriam lemiamu momentu pritrūksta energijos? Šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra labai funkcionalūs, o tai reiškia, kad jie naudoja daugiau akumuliatoriaus energijos. Jei nenorite prietaiso įkrauti kelis kartus per dieną, rinkitės bent 2000 mAh talpos modelius.

5. Kuo daugiau atminties – tuo geriau

Pripažinkite, kad vargina tai, jog telefone nepakanka vietos mėgstamai muzikai, nuotraukoms ir vaizdo įrašams. Laimei, beveik visi nauji telefonai palaiko atminties korteles, todėl saugoti daug duomenų nėra problema. Tik jei nuspręsite įsigyti “iPhone”, turėsite tenkintis integruota atmintimi, tačiau net ir ji yra gana didelė

Komentarai
Kiti straipsniai