Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Dantų laminatės (venyrai) privalumai

Šiais laikais yra kosmetinės odontologijos galimybių, kurios gali suteikti jums šypseną, kuria su malonumu galėsite pasigirti. O naujausios gydymo galimybės yra kur kas mažiau invazinės, nei manote.

Žmonės paprastai mėgsta šypsotis. Ir tai prasminga, nes tai naudinga jūsų sveikatai. Ji mažina kraujospūdį, mažina streso lygį ir net stiprina imuninę sistemą. Tačiau jei dėl dantų skilimų, įtrūkimų ar spalvos pakitimų savimi nepasitikite, šypsena gali būti paskutinis dalykas, kurį norisi daryti.

 

Tačiau taip neturi būti

 

Štai  dantų laminačių venyrų privalumai, palyginti su kitomis procedūromis, paaiškinantys, kodėl dantų laminatės (venyrai) yra puikus pasirinkimas.

Faneros reikalauja labai nedaug emalio pašalinimo

 

Vienas iš dalykų, dėl kurių dantu laminates yra pranašesnės už kitų rūšių procedūras, yra tai, kad norint jas gauti nereikia aukoti natūralių dantų. Viskas, ko reikia, tai šiek tiek pašalinti emalį, kad jos priliptų prie priekinių dantų. Tai labai svarbu, nes kai emalio nebelieka, dantys tampa jautrūs jautrumui ir ėduoniui. Priešingai, vainikėliai ir tiltai dengia visą vieną ar daugiau dantų, todėl norėdami juos gauti neteksite daug daugiau savo pirminių dantų.

 

Apsaugo nuo spalvos pasikeitimo

 

Dantų laminatės atsparios spalvos pokyčiams daug geriau nei natūralus emalis, todėl jos gali išlaikyti jūsų šypseną baltą ir gražią be periodinių balinimo procedūrų. Jei būsite atidūs valgomiems dalykams ir laikysitės tinkamos burnos higienos, jos puikiai atrodys iki dešimties metų ar ilgiau.

Dantų laminatės uždengia spragas, atplaišas ir įtrūkimus

 

Jei jūsų dantys turi nedidelių trūkumų, pavyzdžiui, tarpų, atplaišų ar įtrūkimų, įprasta juos ištaisyti atliekant procedūrą, vadinamą klijavimu. Jos metu ant pažeistos vietos užtepama danties spalvos dervos, kad ji būtų sutvarkyta ir atkurta nepriekaištinga išvaizda. Tačiau dantų laminatės galima pasiekti tą patį ir jos tarnaus kur kas ilgiau nei klijavimas. Vinilų porcelianas yra patvaresnė medžiaga nei derva, todėl bėgant metams jų nereikės periodiškai taisyti ar koreguoti.

 

Dantų laminatės nereikalauja specialios priežiūros ar priežiūros

 

Dar vienas svarbus dantų fanerų privalumas yra tas, kad jas įsigijus nereikės jokios specialios priežiūros ar priežiūros. Jums tereikės įprastai valyti dantis šepetėliu ir dantų siūlu, kad jie išliktų geros formos ir puikiai atrodytų. Kadangi dantų faneros yra neporėtos, jos geriau nei natūralūs dantys atsispiria dėmėms ir pažeidimams. Tai reiškia, kad jos taip pat padeda apsaugoti jūsų natūralius dantis tol, kol juos turite.

 

Dantų laminatės atrodo ir jaučiasi natūraliai

 

Kadangi dantų laminatės gaminamos pagal individualų užsakymą kiekvienam pacientui, jos puikiai priglunda prie jūsų natūralių dantų. Procesas prasideda, kai odontologas padaro jūsų dantų atspaudą, kurį odontologijos laboratorija panaudoja tik jums skirtoms faneroms sukurti. O kai odontologas baigs procedūrą ir pritvirtins jas prie jūsų dantų, jis taip pat dar labiau jas patobulins, kad jos vientisai priglustų. Jie atrodys ir atrodys taip natūraliai, kad tik jūs ir jūsų odontologas žinosite, kad juos turite.

 

Dantų laminatės – greitas kosmetinių problemų sprendimas

 

Kosmetinės odontologijos srityje yra daugybė galimybių išspręsti tokias problemas, kaip kreivi dantys, tarpai ir nelygūs paviršiai. Tačiau daugumai jų reikia ortodontinio įsikišimo, kad dantys būtų perkelti į tinkamą padėtį. O tokios procedūros gali užtrukti labai ilgai. Be to, jos paprastai sukelia didelį diskomfortą.

Tačiau dantų laminatės venyrai  yra paprastesnis būdas. Užuot ištaisius esmines struktūrines problemas, jos sukuria estetišką fasadą, kad jas užmaskuotų. Kadangi tokie dalykai kaip nelygūs paviršiai ir tarpai tarp dantų nekelia pavojaus jūsų dantų sveikatai, dažnai nėra priežasties juos taisyti. Svarbiausia, kad venyrai gali padėti pasiekti lygiavertį kosmetinį rezultatą per trumpesnį laiką nei kitos procedūros.

 

Komentarai
Kiti straipsniai