Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

Nuo kokio amžiaus galima duoti vitaminus šunims?

Daugelyje vaistinių ir maisto prekių parduotuvių gausu papildų. Yra tiek daug galimybių ne tik mums, bet ir mūsų šunims. Kasdien vartojame maisto papildus, taigi, ar mūsų šunys neturėtų tuo pasinaudoti? Maisto papildai svyruoja nuo širdies sveikatos iki sąnarių sustingimo, artrito, kailio priežiūros ir virškinimo. Maisto papildų davimas savo šuniui parodė daug naudos jų savininkams.

Kokybiški papildai gerina sąnarių sveikatą ir suteikia lankstumo, stiprina kremzles ir sąnarius bei mažina uždegimą natūraliai palengvindami. Daugeliui šunų reikia papildų, kai tik jie nustoja augti. Šuns veislė ir svoris taip pat vaidina svarbų vaidmenį maisto papilduose.

Taigi, jei jums įdomu, kada jūsų šuniui reikia papildų, nelaukite, kol jis šlubuos ir jam bus labai sunku šokinėti ant sofos.

PREVENCIJA

Prevencija yra geriau nei gydymas. Jums nereikia sėdėti ir laukti, kol jūsų šuo šlubčios, o tada pradėsite duoti papildų. Simptomai gali būti tokie maži, kaip jūsų šuo negali šokinėti ar šokinėti ant sofos. Sąnarių sveikatai labai svarbu būti aktyviems. Labai svarbu ir būtina jūsų šuns sveikatai pradėti duoti maisto papildus jaunesniame amžiuje. Kai jūsų šuo yra jaunesnis, papildai padeda gaminti pakankamai baltymų, kad būtų išvengta tolesnių problemų.

Kūno gebėjimas stiprinti sąnarius ir auginti raumenis mažėja, nes organizmas negamina pakankamai jiems būtinų baltymų. Negamina pakankamai baltymų sukelia daugybę sąnarių problemų, tokių kaip klubo ir alkūnės displazija, artritas ir daugelis kitų. Naudodamas šiuos papildus, jūsų šuo gyvens laimingai ir sveikai, nes bus mažiau sąnarių problemų, kurios ateityje gali jiems įvairiais būdais pakenkti.

Štai keletas požymių, kad jūsų šuniui gali prireikti papildų:

Sunku atsisėsti ar atsistoti

Per didelis dusulys

Sąnarių patinimas

Pirmenybė teikiama vienai kojai

 

PRIKLAUSO NUO VEISLĖS

Veislė yra labai svarbus veiksnys sprendžiant, kada pradėti duoti papildų savo šuniui. Ankstyvieji ir sunkūs artrito, sąnarių ir alkūnių uždegimo bei klubo sąnario displazijos simptomai yra labai dažni ankstyvajame amžiuje. Veisliniams šunims priedus reikėtų duoti jau nuo dvylikos mėnesių, nes per vienerius metus jų kūnas nustoja augti. Tai gali atrodyti šiek tiek anksti, tačiau jie rodo labai ankstyvus sąnarių skausmo požymius, todėl prevencija yra geresnė.

Komentarai
Kiti straipsniai