Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Šlepetės su kailiu bei kita „naminė“ avalynė – pirkinys, kurio pasirinkimui taip pat reikia dėmesio

Avalynė – vienas tų pirkinių, į kurio pasirinkimą dažnas žiūri itin atsakingai. Tiesa, kaip ir perkant bet kokį daiktų, pagrindiniai prioritetai yra nevienodi. Vieniems aktualiau estetinis avalynės vaizdas, kitiems – patrauklus kainos bei kokybės santykis. O kokią vietą šiame kontekste užima avalynė, skirta avėti namuose. Ar tai – pirkinys, kurį, ilgai negalvoję, tiesiog automatiškai įsimetame į savo pirkinių krepšelyje, o gal šlepetės su kailiu bei kita „naminė“ avalynė taip pat turėtų „apmąstyta“?

Medžiaga, iš kurios pagamintos šlepetės – esminis kriterijus

Jei laukui skirtos avalynės, atliekančios tą pačią funkciją (pavyzdžiui, aulinukai ar basutės) neretai turima net po kelias poras, tai šlepečių skaičius dažnai yra kuklesnis (aišku, viskas priklauso nuo individualios situacijos). Vadinasi, šias nusipirkus, ketinama „draugauti“  iki tol, kol jos nusidėvės. Misija aiški: rasti šlepetes, kurios būtų ne tik patogios, bet ir puoštų. Atrodo, labai paprasta, tačiau dalis žmonių namuose basomis vaikšto vien dėl to, jog prieš tai turėtos šlepetės nuvylė, o tinkamų variantų taip ir neatsiranda.

Anot specialistų, svarbiausias kriterijus, renkantis šią medžiagą, turėtų būti medžiaga, iš kurios šlepetės yra pagamintos. Pasirinkę natūralią, pavyzdžiui, kailį, tikrai „neprašausite“. Tai – audinys, kuris su kūnu kontaktuoti gali visus metus: palaikoma optimali temperatūra, tad žiemą bus maloniai šilta, vasara – gaiviai vėsu. Tai itin aktualu kalbant apie pėdas – probleminę kūno dalį. Kailis bei kitos medžiagos, priešingai nei sintetika, sumažina prakaitavimo pavojų. Jei savo kailiu, o, tiksliau, pėdomis ir nosimi, esate pajutę, ką tai reiškia, suprantate to reikšmę. Gali užtekti vos kelių valandų, jog kojos, įmautos į sintetines šlepetes, suprakaituoja, o netrukus ir pradeda skleisti nemalonų kvapą. Tai – ne tik psichologinį diskomfortą kelianti problemą. Ilgą laiką mūvint tokias šlepetes, kyla reali rizika atsirasti pėdų grybeliui.

Kiti svarbūs niuansai, aktualūs renkantis kambarinį apavą

Dydis. Jei kitą avalynę rinktis nepasimatavus yra gana sudėtinga, tai šlepetės, dėl atviresnio modelio, šiuo atžvilgiu yra mažiau „įnoringos“. Tapkes drąsiai pirkti galima internetu, vadovaujantis pateikta produkto informacija. Dažnas pardavėjas, siekiant užtikrinti didesnį komfortą avint, rekomenduoja rinktis vienu dydžiu didesnę avalynę nei įprastai dėvite.

Padas. Žmonės, neturintys specifinių problemų, susijusių su pėdos linkiu, šlepečių pado storiui didelio dėmesio skirti neturėtų. Esminis kriterijus – patogumas. Daugelio mėgstamas variantas – kamštinis padas, kuris yra ne tik maloniai minkštas, bet ir lengvai valomas.

Modelis. Vietoje įprastų, uždaro modelio šlepečių, vis dažniau pasirenkamas atviras, suteikiantis ne tik daugiau laisvės kojai, bet ir sumažinantis prakaitavimo riziką iki minimumo. O, kai koją apgaubia jaukus kailis, vėsu tikrai nebus net ir žiemą. Platus šlepečių asortimentas tinkamiausią variantą pasiūlys ir užkietėjusios stileivoms, besibaidančioms tradicinio, kiek nuobodaus šlepečių vaizdo.

Spalva. Galite rinktis savo mėgiamiausią spalvą, derinti šią prie pižamos, chalato, laisvalaikio kostiumo ar…tiesiog akių.

Natūralu, jog kiekvienas mūsų norime atrodyti gerai. O ypač – kitų akyse, kurios neretai varsto kritišku žvilgsniu. Tiesa, neretai sutinkamas ydingas elgesys, jog, nusirengus „paradinį“ garderobą, grožis, estetika ir net tvarkingumas dingsta. Tai – rimtas pavojaus signalas, jog laikas peržiūrėti savo prioritetus. Gyvename ne dėl kitų, o dėl savęs, tad ir atrodyti vienodai puikiai turime ir namuose. Aišku, tai nereiškia, jog „naminis“ garderobas privalo būti įpareigojantis, varžantis. Priešingai, juk tik namuose galime drąsiai jaustis savo „kailyje“, tad ir kasdieniai rūbai turi būti patogus, bet stilingi. Apsilankę internetinėje parduotuvėje „Fur“, galėsite nuo galvos iki kojų atnaujinti savo garderobą, papildydami šį kokybiškais, iš natūralių audinių pagamintai rūbais, aksesuarais bei kitomis detalėmis, kaip, pavyzdžiui, mūsų aptartos šlepetės.

Komentarai
Kiti straipsniai