Trečiadienis, 2024 m. gegužės 15 d.

Per šventes degė suodžiai ir pirtis

Šventiniu laikotarpiu netrūko darbo ugniagesiams: atšalus orams ir pradėjus daugiau kūrenti, pasipylė pranešimai apie degančius suodžius kaminuose.

Gruodžio 23-iąją, apie 19.47 val., pranešta, kad dega UAB „Palska“, esančios Stoties g. 21, Plungėje, pastato kamine susikaupę suodžiai. Dviaukščiame pastate įrengti sandėliai, administracinės patalpos ir katilinė, kurioje budi darbuotojas.

Gruodžio 26 dienos ryte, apie 9.17 val., gautas pranešimas, kad Varkalių kaime, Kaštonų gatvėje, dega pečius, o iš kamino veržiasi liepsna. Atvykę ugniagesiai užlipo ant dviaukščio namo stogo ir užgesino suodžius dūmtraukyje.

Tą pačią dieną, 18.07 val., ugniagesiai vyko į sodų bendriją „Gandinga“, esančią Prūsalių kaime: pranešta, jog dega pirtis. Atvykę ugniagesiai pamatė, kad iš mūrinės pirties veržėsi dūmai, o aplink kaminą degė stogas. Gaisro metu apdegė stogas, pirties dailylentės, medinis perdengimas, aprūko ir sulietos vandeniu visos pastato patalpos…

Gruodžio 27-ąją, tuoj po vidurnakčio, pranešta, kad vėl dega suodžiai: šįkart ugniagesiai skubėjo į Labardžius (Rietavo sav.). Atvykus, vieno aukšto mūrinio namo kamine degė suodžiai atvira liepsna. Ugniagesiai budėjo, kol išdegė suodžiai.

Tą pačią dieną, apie 16.12 val., gautas pranešimas apie degantį kaminą Kuliuose, Naujojoje gatvėje. Atvykę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pamatė, jog dega vieno aukšto mūrinio namo su mansarda kamine esantys suodžiai. Pareigūnai budėjo, kol išdegė suodžiai.

Komentarai
Kiti straipsniai