Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

Su­lau­kė baus­mės už nu­vers­tą ap­švie­ti­mo stul­pą ir pa­si­ša­li­ni­mą iš įvy­kio vie­tos

Me­tams bai­gian­tis ra­šė­me, kad gruo­džio 22-ąją, 2 va­lan­dą nak­ties, Rie­ta­ve, Že­mai­tės gat­vė­je 4, ša­lia gy­ve­na­mo­jo dau­gia­bu­čio, eis­mo įvy­kio me­tu nu­vers­tas ap­švie­ti­mo stul­pas. Pa­aiš­kė­jo, kad įvy­kio kal­ti­nin­kas yra mū­sų sa­vi­val­dy­bės gy­ven­to­jas.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams apie šį įvy­kį pra­neš­ta tik ki­tą die­ną – apie 12.30 val. Su­lai­ky­tas vai­ruo­to­jas pa­rei­gū­nams aiš­ki­no, kad va­žiuo­da­mas ne­su­val­dė vai­ruo­ja­mo au­to­mo­bi­lio, už­va­žia­vo ant ša­li­gat­vio ir at­si­tren­kė į stul­pą. BMW mar­kės au­to­mo­bi­liu va­žia­vęs jau­nas vai­ruo­to­jas iš įvy­kio vie­tos pa­si­ša­li­no, jis su­ža­lo­ji­mų iš­ven­gė. Po be­veik 11-os va­lan­dų po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai pa­tik­ri­no vai­ruo­to­jo blai­vu­mą – jam nu­sta­ty­tas 0,63 pro­mi­lių gir­tu­mo laips­nis.
Vyks­tant teis­mi­niam pro­ce­sui, pri­im­tas teis­mo spren­di­mas, ku­riuo nu­sta­ty­ta, kad ava­ri­jos kal­ti­nin­kas M. A., vai­ruo­da­mas jam nuo­sa­vy­bės tei­se pri­klau­san­čią trans­por­to prie­mo­nę „BMW 530D“, ne­pa­si­rin­ko sau­gaus va­žia­vi­mo grei­čio, neat­si­žvel­gė į me­te­o­ro­lo­gi­nes oro są­ly­gas, ke­lio dan­gos būk­lę, dėl to už­va­žia­vo ant ša­li­gat­vio ir at­si­tren­kė į ke­lio ap­švie­ti­mo stul­pą, jį su­ga­di­no, o po to pa­si­ša­li­no iš įvy­kio vie­tos. Pa­da­ry­ta ža­la – 1218,62 Eur. Be to, po eis­mo įvy­kio iki kol pa­aiš­kėjo ap­lin­ky­bės, jau­nuo­lis var­to­jo al­ko­ho­li­nius gė­ri­mus.
M. A. eis­mo įvy­kio me­tu pa­da­ry­tą ža­lą Rie­ta­vo mies­to se­niū­ni­jai at­ly­gi­no, to­dėl ža­los at­ly­gi­ni­mo klau­si­mas ne­be­bu­vo spren­džia­mas.
M. A. t pri­pa­ži­no sa­vo kal­tę ir dėl pa­da­ry­tų nu­si­žen­gi­mų nuo­šir­džiai gai­lė­jo­si, to­dėl pa­pil­do­ma nuo­bau­da – trans­por­to prie­mo­nės kon­fis­ka­vi­mas – ne­bu­vo skir­ta. Teis­mo pri­pa­žin­ta ga­lu­ti­nė nuo­bau­da – 1500 Eur bau­da su tei­sės vai­ruo­ti trans­por­to prie­mo­nes at­ėmi­mu 3 me­tams. Nu­ta­ri­mas per 20 ka­len­do­ri­nių die­nų nuo nu­ta­ri­mo nuo­ra­šo iš­siun­ti­mo ar iš­da­vi­mo die­nos ga­li bū­ti skun­džia­mas Klai­pė­dos apy­gar­dos teis­mui per Plun­gės apy­lin­kės teis­mą.

Komentarai
Kiti straipsniai