Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Su py­ra­gais į Kul­tū­ros cen­trą – pa­svei­kin­ti Lie­tu­vą su 102-uo­ju gim­ta­die­niu!

Jau an­trą kar­tą Va­sa­rio 16-osios pro­ga Plun­gės kul­tū­ros cen­tras plun­giš­kius ir ra­jo­no gy­ven­to­jus kvie­tė pri­si­dė­ti prie ini­cia­ty­vos ir iš­kep­ti py­ra­gą Lie­tu­vos gim­ta­die­niui bei taip pa­svei­kin­ti Lie­tuvą su 102 gim­ta­die­niu.

Šiais me­tais prie ini­cia­ty­vos pri­si­jun­gė dau­giau nei 60 or­ga­ni­za­cijų, įmo­nių, įstaigų, pa­vie­nių žmo­nių, tarp ku­rių – Plungės mies­to darželiai, mo­kyk­los, ak­tyvūs vi­suo­menės veikėjai, po­li­tinės par­ti­jos, ka­vinės, gy­dy­mo įstai­gos, jau­ni­mo ir su­au­gu­siųjų klu­bai, ben­druo­menės, aso­cia­ci­jos, cen­trai ir kt.
Va­sa­rio 16-ąją už­su­ku­sie­ji į Kul­tū­ros cen­trą ga­lė­jo pa­si­vai­šin­ti apie 800 tor­tų, py­ra­gų, ša­ko­čių, „skruz­dė­ly­nų“, vy­nio­ti­nių ir ki­to­kių gar­dė­sių, taip pat su­ži­no­ti jų re­cep­tus bei pa­si­džiaug­ti py­ra­gų ke­pė­jų iš­mo­ne puo­šiant ke­pi­nius.
Ap­si­lan­kiu­sie­ji rin­ko „Lie­tu­viškiau­sią“, „Ska­niau­sią“, „Gra­žiau­sią“, „Ori­gi­na­liau­sią“, „Įdo­miau­sią“ ir „Išskir­ti­niau­sio sko­nio“ py­ra­gus. Dau­giau­siai lan­ky­tojų balsų su­lau­ku­sie­ji ap­do­va­no­ti spe­cia­lio­mis do­va­no­mis.
„Lie­tu­viškiau­sio“ py­ra­go no­mi­na­ci­ja ati­te­ko lop­še­liui-dar­že­liui „Nykš­tu­kas“, „Ska­niau­sio“ – Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų par­ti­jai, „Gra­žiau­sio“ – Ra­sai Ei­ni­kie­nei, „Ori­gi­na­liau­sio“ – Rū­tai Gla­di­še­vie­nei, „Įdo­miau­sio“ – Lie­tu­vos skau­ti­jos Tel­šių kraš­to Plun­gės ir Žli­bi­nų Gon­din­gos tun­to skau­tams (aso­cia­ci­jai „Plun­gės skau­tai“), „Išskir­ti­niau­sio sko­nio“ – „Pa­sa­kos“ lop­še­liui-dar­že­liui.
Įdo­mu, kad jau­niau­siai py­ra­go ke­pė­jai – Smil­tei Ei­nin­gė – tik 12 me­tų, o dau­giau­siai ke­pi­nių (apie 200) iš­ke­pė Plun­gės mies­to bib­lio­te­kos vai­kų klu­bas „Iš­min­ties upe­liu­kas“.
Gerą nuo­taiką ren­gi­nio da­ly­viams ir lan­ky­to­jams do­va­no­jo Plungės kultūros cen­tro me­no ko­lek­ty­vai, o viską vai­ni­ka­vo uni­ka­lus vie­no iš įdo­miau­sių šalies at­likėjų – Sau­liaus Pet­rei­kio ir grupės kon­cer­tas, kurį pil­na salė stovėda­ma pa­lydėjo griaus­min­gais plo­ji­mais.

Nuotraukoje: Sau­liaus Pet­rei­kio ir grupės kon­cer­tas.

Komentarai
Kiti straipsniai