Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Sau­sį per­pus dau­giau žmo­nių mi­rė nei gi­mė

Pir­mą­jį 2020 me­tų mė­ne­sį, pa­gal Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus duo­me­nis, tu­rė­jo­me dvi­gu­bai dau­giau ne­tek­čių nei nau­jų gy­vy­bių.

Ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­rius sau­sio mė­ne­sį iš vi­so įre­gist­ra­vo 22 gi­mi­mus: po ly­giai mer­gai­čių ir ber­niu­kų (po 11-ika). Po vie­ną nau­ja­gi­mį at­si­ra­do Že­mai­čių Kal­va­ri­jos ir Ša­tei­kių se­niū­ni­jo­se, du – Pla­te­lių, trys – Žli­bi­nų ir ke­tu­ri – Nau­so­džio se­niū­ni­jo­je. Plun­gės mies­te gi­mė 11 ma­žy­lių.
Po­pu­lia­riau­si var­dai mer­gai­tėms pas­ta­ruo­ju me­tu yra Ga­bi­ja ir Aus­tė­ja, o ber­niu­kams – Gus­tas. Ke­tu­riems kū­di­kiams su­teik­ti se­nes­ni var­dai: Bar­bo­ra, Ame­li­ja, Ado­mas, Jo­kū­bas.
Sau­sio mė­ne­sį už­re­gist­ruo­ti 5 tė­vys­tės pri­pa­ži­ni­mai.
Kal­bant apie ne­tek­tis – jų bu­vo maž­daug dvi­gu­bai dau­giau, t. y. 40-imt. Plun­gė­je sau­sio mė­ne­sį mi­rė 19-ika žmo­nių, Bab­run­go ir Že­mai­čių Kal­va­ri­jos se­niū­ni­jo­se – po 4 gy­ven­to­jus; Ku­lių ir Nau­so­džio – po 3; Pla­te­lių ir Stal­gė­nų – po du; Al­sė­džių, Ša­tei­kių ir Žli­bi­nų se­niū­ni­jo­se – po vie­ną žmo­gų. Tik Paukš­ta­kių se­niū­ni­jo­je sau­sį ne­bu­vo nei lai­do­tu­vių, nei krikš­ty­nų.
Pir­mą­jį me­tų mė­ne­sį bū­ta ir ves­tu­vių – įre­gist­ruo­ta 10 san­tuo­kų, bet pu­sė tiek po­rų iš­si­sky­rė – pa­tvir­tin­ti 5 san­tuo­kos nu­trau­ki­mo įra­šai.

Komentarai
Kiti straipsniai