Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Ga­bi­ja Bart­ke­vi­čiū­tė: „Už­au­gu­si sva­jo­ju tap­ti stiu­ar­de­se“

Plun­gės „Bab­run­go“ pro­gim­na­zi­ja ga­li di­džiuo­tis ga­biais, ta­len­tin­gais, ge­rai be­si­mo­kan­čiais mo­ki­niais. Jie ne tik ge­rai mo­ko­si, bet ir ak­ty­viai da­ly­vau­ja vi­suo­me­ni­nia­me bei kul­tū­ri­nia­me mo­kyk­los gy­ve­ni­me, aukš­tais pa­sie­ki­mais gar­si­na mo­kyk­los var­dą ne tik ra­jo­ne, bet ir už jo ri­bų.

Šio­je mo­kyk­lo­je mo­ko­si ir Ga­bi­ja Bart­ke­vi­čiū­tė, mo­ky­mo­si pa­sie­ki­mais, ge­ru el­ge­siu, da­ly­va­vi­mu įvai­rio­se veik­lo­se džiu­gi­nan­ti ir ar­ti­muo­sius, ir mo­ky­to­jus, ir kla­sės drau­gus.
Apie šią ga­bią mer­gai­tę Plun­gės „Bab­run­go“ pro­gim­na­zi­jos pra­di­nių kla­sių mo­ky­to­ja Ja­ni­na Pi­čia­chie­nė at­si­lie­pia pa­čiais gra­žiau­siais žo­džiais. Nors da­bar Ga­bi­ja – jau šeš­to­kė, mo­ky­to­ja ją pri­si­me­na nuo 2013-ųjų, kai mer­gai­tė pra­dė­jo lan­ky­ti pir­mą kla­sę.
Kaip pa­sa­ko­jo J. Pi­čia­chie­nė, nuo pat pir­mos kla­sės Ga­bi­ja tu­rė­jo daug mo­ty­va­ci­jos mo­ky­tis. Pir­mo­kė no­riai at­lik­da­vo už­duo­tė­les, lai­kė­si tai­syk­lių. Pa­si­žy­mė­jo kruopš­tu­mu, ati­du­mu. Jau pir­mo­je kla­sė­je ryš­kė­jo jos ma­te­ma­ti­niai ge­bė­ji­mai. Mer­gai­tė ne tik pui­kiai mo­kė­si, bet no­riai da­ly­vau­da­vo įvai­riuo­se pro­jek­tuo­se, kon­kur­suo­se. „Ga­bi­ja bu­vo ak­ty­vi ir pa­mo­ko­se, ir po­pa­mo­ki­nė­je veik­lo­je. Jos ži­nios ati­ti­ko aukš­tes­nį­jį ly­gį. Pra­di­nė­se kla­sė­se la­biau­siai Ga­bi­ja pa­si­žy­mė­jo ma­te­ma­ti­kos sri­ty­je – da­ly­va­vo ne vie­no­je ra­jo­ni­nė­je ma­te­ma­ti­kos olim­pia­do­je. O bū­da­ma tre­čio­je kla­sė­je, ra­jo­ni­nė­je ma­te­ma­ti­kos olim­pia­do­je lai­mė­jo pir­mą­ją vie­tą ir bu­vo pa­kvies­ta da­ly­vau­ti res­pub­li­ki­nia­me „Ga­bių vai­kų aka­de­mi­jos“ kon­kur­se Vil­niu­je“, – mo­ki­nės pa­sie­ki­mais džiau­gė­si pra­di­nių kla­sių mo­ky­to­ja J. Pi­čia­chie­nė.
Da­bar­ti­nė šeštokės kla­sės va­do­vė Ir­ma Šiu­rie­nė sa­ko, kad ji la­bai ak­ty­vi, žin­gei­di, grei­tai orien­tuo­ja­si, mo­ka su­sis­te­min­ti in­for­ma­ci­ją. Pa­sak kla­sės va­do­vės, be Ga­bi­jos neap­si­ei­na nė vie­nas mo­kyk­los ren­gi­nys. Ji vi­sur ir vi­sa­da spė­ja. „Ma­no auk­lė­ti­nė su­ge­ba ir la­bai ge­rai mo­ky­tis, ir ak­ty­viai da­ly­vau­ti ne tik mo­kyk­los or­ga­ni­zuo­ja­muo­se ren­gi­niuo­se, bet ir už jos ri­bų. Ji ve­da ren­gi­nius, nes tu­ri gra­žų bal­so temb­rą bei pa­si­žy­mi pui­kia dik­ci­ja. Mer­gai­tės be­ga­li­nis no­ras vi­sur da­ly­vau­ti ple­čia jos aki­ra­tį, pa­de­da įgy­ti ne­ma­žai pa­tir­ties“, – auk­lė­ti­ne di­džia­vo­si I. Šiu­rie­nė ir pri­dū­rė, kad Ga­bi­jai la­bai svar­būs jos pa­sie­ki­mai bei lai­mė­ji­mai.
Be to, kaip pa­sa­ko­jo kla­sės va­do­vė, šeš­to­kė la­bai dis­cip­li­nuo­ta, sa­vik­ri­tiš­ka, at­sa­kin­ga, ge­ban­ti pa­dė­ti ki­tiems ir, bū­da­ma jau­no am­žiaus, pa­si­žy­mi la­bai prak­tiš­ku po­žiū­riu, sa­va­ran­kiš­kai spren­džia pro­ble­mas, mo­ka pla­nuo­ti sa­vo lai­ką.
Ga­bi­jos ma­ma, dir­ban­ti siu­vė­ja UAB „Hov­den“, sa­ko, kad at­sa­kin­gai žiū­ri į mer­gai­tės auk­lė­ji­mą, jai la­bai svar­būs duk­ros moks­lai. „Di­džiuo­juo­si sa­vo duk­ra. Ji ste­bi­na pa­sie­ki­mais, aukš­tais re­zul­ta­tais, vis­ką spė­ja. Be pa­mo­kų lan­ky­mo, ren­gi­nių, šven­čių, kon­kur­sų, olim­pia­dų, ji dar šo­ka Plun­gės kul­tū­ros cen­tro ko­lek­ty­ve“, – džiau­gė­si duk­ros ak­ty­vu­mu ma­ma.
„Bab­run­go“ pro­gim­na­zi­jos šeš­to­kė sa­kė, kad už­au­gu­si sva­jo­ja tap­ti stiu­ar­de­se, dėl to la­bai sten­gia­si mo­ky­tis kal­bų. „Ma­no ma­ny­mu, tai la­bai įdo­mus, at­sa­kin­gas ir rei­ka­lin­gas dar­bas. Tad, kai baig­siu sa­vo mo­kyk­lą, ei­siu mo­ky­tis į „Sau­lės“ gim­na­zi­ją. Ten no­rė­čiau iš­mok­ti ir ki­tų už­sie­nio kal­bų, ne tik an­glų ir ru­sų. Plė­siu ir ge­og­ra­fi­jos ži­nias. Juk kal­bų mo­kė­ji­mas bei ge­og­ra­fi­jos iš­ma­ny­mas la­bai svar­bu dir­bant stiu­ar­de­sės dar­bą“, – gar­siai apie at­ei­tį sva­jo­jo Ga­bi­ja ir pri­dū­rė, kad vi­sai ne­se­niai ge­og­ra­fi­jos olim­pia­do­je „Ma­no gaub­lys“ tarp šeš­tų kla­sių mo­ki­nių lai­mė­jo ant­rą­ją vie­tą.
Ga­bi­jos kla­sės drau­gai apie Ga­bi­ją at­si­lie­pė šil­čiau­siais žo­džiais. „Ji la­bai ge­ra, mie­la, pa­slau­gi, drau­giš­ka, nuo­šir­di ir links­ma, vi­sa­da pa­de­da, jei rei­kia pa­gal­bos. Ji – mū­sų kla­sės pa­ži­ba ir pui­kus pa­vyz­dys“, – kal­bė­jo šeš­to­kai apie Ga­bi­ją Bart­ke­vi­čiū­tę.

Edi­ta LUKIENĖ

Nuotraukoje: G. Bartkevičiūtė garsina mokyklos vardą ne tik rajone, bet ir už jo ribų.

Komentarai
Kiti straipsniai