Pirmadienis, 2024 m. balandžio 29 d.

Kon­tra­ban­di­nių rū­ka­lų perkrauti nepavyko…

Pra­ėju­sios sa­vai­tės ket­vir­ta­die­nį Vals­ty­bės sie­nos ap­sau­gos tar­ny­bos (VSAT) Pa­kran­čių ap­sau­gos pa­sie­nio rink­ti­nė pranešė, kad su įkal­čiais įkliu­vo rū­ka­lų kro­vi­kai, tarp kurių – ir plungiškis. Pra­ne­ša­ma, jog ap­tik­tas di­de­lis kie­kis kon­tra­ban­di­nių ci­ga­re­čių.

Kaip skel­bia­ma pa­sie­nie­čių iš­pla­tin­ta­me pra­ne­ši­me, kra­tų Kre­tin­gos ra­jo­ne ir Klai­pė­do­je me­tu VSAT pa­rei­gū­nai ap­ti­ko be­veik 10 tūks­tan­čių pa­ke­lių kon­tra­ban­di­nių ci­ga­re­čių.
Tre­čia­die­nio, rug­pjū­čio 1-osios, va­ka­rą Pa­kran­čių ap­sau­gos pa­sie­nio rink­ti­nės Kri­mi­na­li­nės žval­gy­bos sky­riaus ir Spe­cia­lio­sios pa­skir­ties ko­man­dos pa­sie­nie­čiai pa­tik­ri­no Kre­tin­gos ra­jo­ne Er­lė­nų kai­me esan­čią so­dy­bą. Jie jau tu­rė­jo in­for­ma­ci­jos, kad čia ga­li bū­ti san­dė­liuo­ja­mas ne­le­ga­lus kro­vi­nys.
VSAT pa­rei­gū­nai už­klu­po 40-metį Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­ją ir 75-erių me­tų klai­pė­die­tį. Vy­rai iš au­to­mo­bi­lio „Volks­wa­gen Pas­sat“ į „Volks­wa­gen Golf“ kro­vė kon­tra­ban­di­nes ci­ga­re­tes. Pa­tik­ri­ni­mo me­tu klai­pė­die­čiui pri­klau­san­čio­je so­dy­bo­je ras­ta 3500 pa­ke­lių ci­ga­re­čių „NZ Gold“ ir „Minsk Ca­pi­tal“ su bal­ta­ru­siš­ko­mis ban­de­ro­lė­mis.
Vyk­dy­da­mi to­les­nį ty­ri­mą, pa­rei­gū­nai at­li­ko kra­tą ir klai­pė­die­čio bu­te uos­ta­mies­ty­je. Čia ras­ti 6204 pa­ke­liai ci­ga­re­čių „Ko­ro­na Su­per­slims“, „Minsk Ca­pi­tal“, „NZ Gold“, „Fest“, „Minsk Su­per­slims“, „Minsk 5 Su­per­slims“. Ta­ba­ko ga­mi­niai pa­žy­mė­ti bal­ta­ru­siš­kais ak­ci­zo žen­klais. Dar 10 pa­ke­lių „Al­lu­re Su­per­slims“ mar­kės rū­ka­lų bu­vo be ban­de­ro­lių.
Iš vi­so į VSAT pa­rei­gū­nų ran­kas pa­te­ko 9709 pa­ke­liai ne­tei­sė­tai į Lie­tu­vą at­ga­ben­tų ci­ga­re­čių.
Su įkal­čiais įkliu­vęs Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jas jau ži­no­mas tei­sė­sau­gi­nin­kams. Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je jis bu­vo su­lai­ky­tas ir dėl ne­tei­sė­to ak­ci­zais ap­mo­kes­ti­na­mų pre­kių ga­be­ni­mo nu­baus­tas tūks­tan­ti­ne bau­da.
Pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl ne­tei­sė­to dis­po­na­vi­mo ak­ci­zais ap­mo­kes­ti­na­mo­mis pre­kė­mis. Ne­le­ga­laus kro­vi­nio sa­vi­nin­kams gre­sia bau­džia­mo­ji at­sa­ko­my­bė – bau­da ar­ba lais­vės at­ėmi­mas iki sep­ty­ne­rių me­tų.
Su­lai­ky­ti Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jas ir klai­pė­die­tis bu­vo už­da­ry­ti į areš­ti­nę. Tre­čia­die­nį po ap­klau­sos jie pa­leis­ti sky­rus kar­do­mą­sias prie­mo­nes – ra­šy­ti­nius pa­si­ža­dė­ji­mus ne­iš­vyk­ti. Au­to­mo­bi­liai ir ci­ga­re­tės sau­go­mos Pa­kran­čių ap­sau­gos pa­sie­nio rink­ti­nė­je.

Pa­reng­ta pa­gal VSAT inf.

Nuotraukoje: Plungiškis kartu su klaipėdiečiu rūkalus krovė iš „VW Passat“ į „VW Golf“ automobilį.

Komentarai
Kiti straipsniai