Sekmadienis, 2024 m. gegužės 19 d.

Ką reikia žinoti prieš įsigyjant oras-vanduo šilumos siurblį?

Oras vanduo šilumos siurbliai yra populiarus šildymo sprendimas didesnėms patalpoms ir pastatams, nes jie efektyviai veikia net ir nukritus lauko temperatūrai. Šios sistemos veikia paimdamos šilumos energiją iš lauko oro ir perduodamos vandeniui, kuris vėliau gali būti naudojamas radiatoriams, dušams ir kitiems karšto vandens šaltiniams šildyti. Suprasti, kaip veikia oras-vanduo šilumos siurbliai, labai svarbu prieš perkant jį savo namams ar verslui. Šilumos siurblio oras-vanduo veikimo principas yra gana paprastas, lauko bloko ventiliatorius traukia orą iš aplinkos per garintuvą. Tada šis oras suspaudžiamas, pakeliant jo temperatūrą ir išleidžiant šilumos energiją, kuri perduodama sistemoje esančiam vandeniui.

Šilumos siurbliai oras-vanduo turi keletą privalumų, palyginti su kitomis šildymo sistemomis. Pavyzdžiui, šios sistemos yra labai efektyvios, o kai kurių modelių efektyvumas siekia iki 400 %. Tai reiškia, kad kiekvienam siurbliui maitinti sunaudotam elektros energijos vienetui sukuriama iki keturių šilumos energijos vienetų, todėl sutaupoma daug energijos ir sumažės komunalinių paslaugų mokesčiai. Be to, oras-vanduo šilumos siurblius lengva montuoti ir jiems reikia minimalios priežiūros. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad tam, kad šilumos siurblys veiktų efektyviai, namas turi būti B ar aukštesnės energinės klasės. Todėl prieš įrengiant šilumos siurblį oras-vanduo gali prireikti imtis papildomų priemonių, kad pagerintumėte būsto energijos vartojimo efektyvumą.

Rinkoje yra kelių tipų oras-vanduo šilumos siurbliai, kurių kiekvienas turi savo unikalių savybių ir privalumų. Kai kurie iš labiausiai paplitusių tipų yra tie, kurie energiją gauna iš požeminio vandens sistemos, vandens ir vandens sistemos arba oro ir vandens sistemos. Šilumos siurblio tipo pasirinkimas priklauso nuo kelių veiksnių, įskaitant pastato dydį, vietovės klimatą ir turimus energijos šaltinius. Svarbu atidžiai apsvarstyti šiuos veiksnius prieš perkant, kad įsitikintumėte, jog pasirinkote tinkamą oras-vanduo šilumos siurblio tipą, atitinkantį jūsų konkrečius poreikius. Be to, svarbu atsižvelgti į šilumos siurblio galią ir energijos suvartojimą, nes tai gali turėti įtakos bendram jo efektyvumui.

Vienas iš pirmųjų veiksnių, į kurį reikia atsižvelgti prieš perkant oras-vanduo šilumos siurblį, yra šilumos siurblio, reikalingo jūsų nuosavybei, dydis. Šilumos siurblio dydis priklausys nuo jūsų pastato dydžio, taip pat nuo šildymo ir karšto vandens poreikių. Perkant oras-vanduo šilumos siurblį taip pat labai svarbu atsižvelgti į efektyvumo įvertinimus ir našumą. Šilumos siurblio efektyvumas matuojamas jo našumo koeficientu , kuris parodo, kiek šilumos pagaminama vienam suvartotam elektros vienetui. Kuo didesnis COP, tuo efektyvesnis šilumos siurblys.

Komentarai
Kiti straipsniai