Sekmadienis, 2024 m. gegužės 12 d.

Kaip greičiau rasti darbą?

Kiekvieną savaitę bent jau 40 valandų per savaitę mes atliekame funkcijas, kurios leidžia uždirbti pinigus. Tai nėra trumpas laiko tarpas. 8 valandos per parą yra tikrai daug, tad visiškai normalu, kad daugelis žmonių ieško tokio darbo, kuriame galėtų jaustis laisvai.

Visgi, kai spaudžia laikas, dažnai prioritetas yra ne džiaugsmą kelianti darbo vieta, tačiau tokia, kuri leis uždirbti greitai. Kaip rasti tinkamą darbo vietą efektyviau? Pateikiame kelis patarimus žemiau.

Pasiruoškite darbo paieškoms

Pirmiausia reikia tinkamai pasiruošti darbo paieškoms. Tai apima kelis aspektus.

  • CV.
  • Skelbimų peržiūra.
  • Domėkitės apie įmones.

Būtinai pasiruoškite profesionalų CV. Jis turi būti konkretus, tačiau taip pat ir išsamus, gebantis profesionaliai parodyti Jūsų patirtį. Peržiūrėkite darbo skelbimus ir per platformas siųskite savo CV. Šiuo metu tokių internetinių puslapių tiek lietuvių, tiek kitomis kalbomis (kurie yra skirti tarptautinėms įmonėms) – tikrai gana daug. Galiausiai, domėkitės įmonėmis, kurioms siunčiate CV.

Ieškokite

Svarbu yra rasti tinkamas platformas darbo paieškoms, įmonių pozicijų pasiūloms.

  • Skelbimų paieška. Kaip jau minėjome, geriausia yra išbandyti specializuotus puslapius.
  • Išbandyk socialinius tinklus. Juose verta talpinti informaciją apie Jūsų patirtis. Tam tinka įvairios specializuotos grupės.
  • Rinktis UŽT. Nors šiuo metu konsultantai nėra labai motyvuoti ieškoti Jums darbo, tačiau bent jau supažindins su rinkos galimybėmis ir tuo pačiu tikėtina, kad pasiūlys, jeigu reikia, persikvalifikavimo kursus.

Visgi, jeigu nenorite gaišti labai daug laiko skelbimų peržiūrai – geriausia yra darbintis per agentūras. Headex agentūra siūlo darbus ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienio šalyse. Galbūt tai bus puiki galimybė išbandyti kažką naujo? Svarbiausia yra išdrįsti.

Pasiruoškite interviu

Galiausiai, jeigu jau esate pakviestas į pokalbį – taip pat reikia jam tinkamai pasiruošti. Tikėtina, kad darbdavys apie pokalbį informuos prieš kelias dienas, tad laiko tam tikrai bus.

  • Susipažink su įmone.
  • Pasiruošk klausimus.
  • Atrodykite reprezentatyviai.

Nesvarbu, į kokią poziciją pretenduojate – reikia profesionalumo. Juk pradedant nuo pačių žemiausių laisvų darbo vietų – galiausiai galite augti įmonės viduje. Dėl to svarbu iškart save tinkamai pateikti. Tai padės ateityje ne tik uždirbti daugiau ir labiau didžiuotis savo profesiniais gebėjimais.

Jeigu esate ne asmuo, kuris ieško darbo, tačiau tas, kuris ieško darbuotojų – geriausias būdas yra pasikliauti įdarbinimo agentūromis, kurios padės Jums suburti motyvuotų specialistų komandą. Plačiau apie personalo atrankos paslaugas skaitykite https://www.headex.eu/lt/ieskantiems-darbuotoju/lietuva/personalo-atranka/.

 

Tim Gouw iliustracija iš pexels.com

Komentarai
Kiti straipsniai