Sekmadienis, 2024 m. balandžio 28 d.

Kokie naujausi televizoriai geriausi?

Šiais technologijų laikais nuolat galime išbandyti vis modernesnius, dar įspūdingesnes patirtis garantuojančius sprendimus – jų dažnai nestokoja ir naujausi televizoriai. Geriausi jų modeliai dažnai aprūpinami labai panašiomis technologijomis, kurios rinkoje yra vienos įspūdingiausių. Šį kartą pakalbėsime apie tokius sprendimus, kurie padės identifikuoti geriausius televizorius.

SMART TV funkcija

Vargu, ar šią technologiją galima vadinti naujausia, tačiau geriausi televizoriai ją tikrai privalo turėti. Tokie prietaisai suteikia galimybę prisijungti prie interneto ir tokiu būdu pasiekti dar daugiau turinio. Dėl to televizorius tampa namų pramogų centru – jį galima pritaikyti ne tik filmų peržiūrai, bet ir darbinėms reikmėms ar žaidimams. Jei anksčiau daugelis televizorių pirkdavo dėl galimybės žiūrėti televizijos programas, dabar iš jų tikimės kur kas daugiau, tačiau galima teigti, jog būtent prieiga prie interneto padėjo šiems prietaisams išgyventi naujųjų technologijų rinkoje.

Naujausios ekranų technologijos

Įspūdingiausius vaizdus šiuo metu gali pasiūlyti QLED technologija, kuri yra viena naujausių. Ji išsiskiria itin aukštos kokybės vaizdais, labai ryškiomis spalvomis ir pribloškiančiais kontrastais. Dažniausiai tokie televizoriai būna didesni, aprūpinti puikia vaizdo raiška – visa ši sąveika užtikrina nepriekaištingas kasdienes patirtis. Tiesa, jeigu norisi kiek pigesnio varianto, verta apžiūrėti ir OLED televizorius, kurie ypač giriami dėl aukšto kontrasto lygio ir nepriekaištingai juodų atspalvių. Jeigu ši technologija bus derinama su kitais naujausiais sprendimais, vaizdai tikrai bus nepriekaištingi. Spauskite čia, jeigu norite su šiais televizoriais susipažinti iš arčiau.

Įspūdinga vaizdo raiška

Tie, kurie televizorių keitė pakankamai seniai, nustebs pastebėję, kad anksčiau taip liaupsinta 4K technologija po truputį tampa nauju standartu. Tuo tarpu svajojantiems apie dar įspūdingesnes patirtis, dabar siūlomi 8K vaizdo raiška aprūpinti modeliai. Tiesa, kol kas tokio turinio nėra itin daug, tačiau jeigu jam norisi pasiruošti iš anksto, galima pagalvoti ir apie tokį variantą. El. parduotuvėje Pigu.lt Samsung televizoriai ir kitų gamintojų siūlomi prietaisai jau gali pasiūlyti ir tokias vaizdo galimybes.

Integruotas šviesų šou

Kalbant apie specifines technologijas, verta paminėti „Ambilight“ apšvietimą, kurį sukūrė ir patentavo Philips kompanija. Gamintojai sugalvojo įmontuoti papildomą šviesos šaltinį galinėje televizoriaus pusėje, kad būtų apšviečiama už jo esanti siena. Lemputės reaguoja į apšvietimą ir ekrane transliuojamą turinį, taip leisdamos „panirti“ į ekrane matomą vaizdą. Tokia technologija sustiprina vaizdą, pagyvina garsą ir formuoja kino teatro atmosferą – ji privers tiek žaidžiant žaidimus, tiek ir žiūrint filmus.

Didelis atsinaujinimo dažnis

Šis parametras anksčiau būdavo minimas kalbant apie žaidimams skirtus monitorius, tačiau pastaraisiais metais bent keli gamintojai pristatė televizorius, aprūpintus 144Hz atsinaujinimo dažniu. Tokie modeliai užtikrina sklandų grafikos našumą net ir dideliuose, svetainėje stovinčiuose ekranuose. Tiesa, žaidėjams siūloma ir daugiau naudingų technologijų. Pavyzdžiui, net ir mažesnį atsinaujinimo dažnį siūlantys televizoriai yra aprūpinami kitomis funkcijomis, leidžiančiomis išvengti bet kokių trikdžių ir vėlavimų.

„Dolby Atmos“ garso sistema

„Dolby Atmos“ garso sistema, derinama kartu su „Dolby Vision“ technologija, užtikrina kinematografines patirtis. Jei televizorius palaiko šias technologijas, galite tikėtis itin malonių patirčių. Aiškiai girdėsite kiekvieną žodį, tarsi veiksmas vyktų prie pat Jūsų, o vaizdai bus būtent tokie, kuriuos norėjo pavaizduoti režisierius. Netruksite įsitikinti, jog šios sistemos naujausiuose televizoriuose naudojamos ne be priežasties.

Tik laiko klausimas, kada šias technologijas pakeis dar inovatyvesni gamintojų sprendimai. Tačiau jeigu Jūsų dėmesį atkreipęs televizorius gali pasiūlyti didžiąją jų dalį, galite būti tikri – jį dažnai išvysite ir geriausiųjų sąrašuose.

Komentarai
Kiti straipsniai