Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

IŠ KO GAMINAMI SMILKALAI?

Smilkalų teikiamas poveikis žmogui jau yra žinomas nuo tų laikų, kai pirmykščiai žmonės, sėdėdami prie laužo, suuodė, jog skirtingi augalai degdami skleidžia tik jiems būdingus aromatus. O šie vienaip ar kitaip veikia tuos, kurie juos uodžia į save. Laikui bėgant žmonės įsigudrino, kaip naudoti aromatus. Kaip teigia smilkalų istorijos tyrinėtojai, pirmuosius aromatus mūsų protėviai išgavo iš kedro, pušies, kipariso, įvairių kvapiųjų sakų, uogų ir žolelių.

Iš kur iki mūsų dienų atkeliavo aromatų terapijos palikimas?

Kaip parodo archeologiniai tyrinėjimai smilkalų kultūra iki mūsų laikų atkeliavo iš Mesopotamijos, Finikijos, Arabijos, Egipto, Graikijos ir Romos imperijos. Dabartiniais laikais jau žinomų aromatų smilkalai į Kiniją atkeliavo jau penktame mūsų eros amžiuje, Amerikos žemyną pasiekė tik XIX amžiaus pradžioje. Tiesa, jau tapo žinoma, kad Pietų Amerikoje dar prieš mūsų erą įvairiuose ritualuose jau buvo naudojamas aromatinėmis savybėmis pasižyminčių medžių bei augalų smilkymas.

Kaip ir iš ko gaminami smilkalai?

Smilkalų gaminimo procese naudojami aromatiniai augalai, aliejai ir šilumos šaltinis. Vienas iš galimų ingredientų – tai levandos, kurių kvapas padeda atsipalaiduoti, teigiamai paveikti ne tik kūną, bet ir galvoje sklandančias mintis.

Aromatinės žolelės ir kiti reikalingi priedai susmulkinami į pudros tipo miltelius, kurie paskui uždegti paskleidžia savo nepakartojamą aromatą. Milteliai suspaudžiami į įprastines smilkalų lazdeles. Kad smilkalai rusendami lengvai skleistųsi į aplinka, jų lazdelės padaromos tokios, kad degtų kuo lėčiau ir švelniau.

Kokią naudą sveikatai gali duoti smilkalai?

Apie teigiamą smilkalų poveikį sveikatai užsimena ir patys medikai. Anot jų, gerų rezultatų smilkalai pasiekia, kai gydoma depresija, sąnarių, galvos bei raumenų skausmus sukeliančios ligos. Aromaterapija yra viena populiariausių visokeriopo atsipalaidavimo priemonių. Smilkalų deginimo ritualas sukuria savotišką asmeninės šventyklos aplinką ir tuo pačiu pažadina vidinės stiprybės resursus.

Iš kur pas mus atkeliauja smilkalai?

Šiais laikais pasaulyje pagaminama gausybė įvairiausių formų smilkalų, kuriuos sudaro pačios skirtingiausios sudėtinės dalys, todėl ir jų skleidžiamų aromatų spektras neišpasakytai platus. Didžioji dalis smilkalų į mūsų kraštą atkeliauja iš egzotinių Azijos šalių – Indijos, Tibeto, Nepalo, Butano ir Japonijos. Jei jums reikia smilkalų, nedelskite ir susisiekite su internetine parduotuve: Mažoji Indija.

Komentarai
Kiti straipsniai