Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Ką verta žinoti prieš akių vokų pakėlimo operaciją?

Nesate patenkinti savo akių vokų išvaizda ir ieškote efektyvaus tokios problemos sprendimo būdo? Tuomet blefaroplastika gali būti būtent tai, ko jums reikia. Kitaip ši operacija vadinama tiesiog vokų pakėlimu. Tai neabejotinai viena populiariausių plastinių procedūrų, galinti lemti akivaizdžius veido išvaizdos pokyčius. Taigi, ką verta žinoti apie blefaroplastiką prieš jai pasiryžtant?

 

Procedūros detalės

 

Išskiriami trys skirtingi vokų operacijų tipai. Reikalinga procedūra gali skirtis, priklausomai nuo akių formos ir sveikatos būklės. Įvertinęs individualią situaciją, specialistas gali rekomenduoti tinkamiausią variantą:

 

  • Viršutinių vokų operacija. Šio tipo blefaroplastika dažniausiai atliekama siekiant pagerinti dėl užkritusių vokų suprastėjusį regėjimą ir akies išvaizdą. Paprastai tokią būklę lemia senėjimas arba paveldimumas. Kaip jau rodo pats pavadinimas, ši procedūra sutelkta į viršutinį voką. Ji gali padėti atkurti akies funkciją arba suteikti apvalesnę, atviresnę jos išvaizdą.

 

  • Apatinio voko operacija. Tokia procedūra atliekama aplink apatinį voką ir akis, daugiausiai dėmesio skiriant odos raukšlių pašalinimui, maišelių po akimis korekcijai ar išvaizdos gerinimui.

 

  • Dvigubo voko operacija. Kitaip ji dar vadinama Rytų Azijos blefaroplastika. Tai specifinė operacija, kurios metu siekiama taip suformuoti viršutinio voko odą, kad ji turėtų raukšlę. Tuomet akys atrodo platesnės, didesnės. Tokia procedūra populiariausia Pietų Korėjoje ir kitose Rytų Azijos šalyse.

 

Kad ir kurio tipo vokų pakėlimas jums būtų reikalingas, visų pirma svarbiausia pasikonsultuoti su patyrusiu specialistu. Tik įvertinęs individualią būklę, jis gali paskirti efektyviausią problemos sprendimo būdą.

 

Galimi šalutiniai efektai

 

Galimų komplikacijų ir šalutinio poveikio rizika išlieka bene kiekvienos operacijos metu, blefaroplastika – ne išimtis. Pirmasis ir svarbiausias tokios procedūros aspektas, kurio reikėtų nepamiršti, yra tas, kad jos rezultatai išryškėja tik po kurio laiko. Kaip ir daugelio plastinių operacijų atveju, norint pamatyti galutinį rezultatą gali prireikti net ir metų.

 

Galimi šalutiniai blefaroplastikos poveikiai yra randai, mėlynės arba akių srities patinimas. Taip pat gali pasireikšti laikini regos sutrikimai, tačiau paprastai jie išnyksta jau per pirmą dieną po operacijos. Pasireiškus akių niežuliui, sausumui ar kitiems nemaloniems pojūčiams, paprastai juos galima gydyti akių lašais ar kitais specialisto nurodytais būdais.

 

Jeigu jau kurį laiką jaučiate diskomfortą dėl užkritusių vokų arba maišelių po akimis, verta užsiregistruoti plastikos chirurgo konsultacijai. Jis gali pasiūlyti veiksmingą kamuojančios problemos sprendimo būdą. Pasinaudokite proga susigrąžinti ne tik geresnį regėjimą ar patrauklesnę išvaizdą, bet ir didesnį pasitikėjimą savimi!

 

Komentarai
Kiti straipsniai