Šeštadienis, 2024 m. balandžio 27 d.

Ko­ro­na­vi­ru­sas at­ke­lia­vo ir į Plun­gę

Ko­ro­na­vi­ru­sas, žai­bo grei­čiu už­ka­riau­jan­tis pla­ne­tą, pa­sie­kė ir Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je gy­ve­nan­čius žmo­nes. Ko­vo 26-ąją gau­ta ofi­cia­li in­for­ma­ci­ja, kad COVID 19 at­ke­lia­vo ir į mū­sų ra­jo­ną – in­fek­ci­ja pa­tvir­tin­ta dviem Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jams.

Kaip in­for­ma­vo Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas, eks­tre­ma­lių­jų si­tu­a­ci­jų ope­ra­ci­jų val­dy­mo cen­tro va­do­vas Man­tas Čes­naus­kas, grės­min­ga in­fek­ci­ja už­si­krė­tė šei­mos na­riai – vy­ras ir žmo­na. „Kiek mums ži­no­ma, ši šei­ma tu­rė­jo ar­ti­mą kon­tak­tą su ne­se­niai iš už­sie­nio grį­žu­siu kre­tin­giš­kiu, ku­riam jau anks­čiau bu­vo pa­tvir­tin­ta ko­ro­na­vi­ru­so in­fek­ci­ja. Dar ko­vo 14-ąją, prieš ša­ly­je pa­skel­biant ka­ran­ti­ną, mi­nė­ti as­me­nys da­ly­va­vo po­bū­vy­je ka­vi­nė­je UAB „Atos­to­gų par­kas“. Ti­kė­ti­na, kad bū­tent ten jie ir „pa­si­ga­vo“ už­kra­tą“, – pa­sa­ko­jo M. Čes­naus­kas.
Į už­sie­nį ko­ro­na­vi­ru­su už­si­krė­tu­si šei­ma, pa­sak Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jo, iš­vy­ku­si ne­bu­vo, ta­čiau kai su­ži­no­jo, jog ben­dra­vo su už­si­krė­tu­siuo­ju kre­tin­giš­kiu, izo­lia­vo­si. „Pa­si­reiš­kus pir­mie­siems COVID 19 simp­to­mams, pa­si­skam­bi­no 1808 į mo­bi­lų­jį pa­tik­ros punk­tą, ne­se­niai pra­dė­ju­sį veik­ti Tel­šiuo­se. Jie ga­vo spe­cia­lis­tų lei­di­mą at­vyk­ti alik­ti ty­ri­mus – pa­si­tik­rin­ti, ar ne­ser­ga“, – sa­kė M. Čes­naus­kas.
Kaip pa­sa­ko­jo pa­va­duo­to­jas, mi­nė­ta šei­ma izo­lia­vo­si sa­vo na­muo­se, jiems pa­si­reiš­kę simp­to­mai nė­ra stip­rūs ir jie jau­čia­si ga­na nor­ma­liai. „Už­si­krė­tu­sia šei­ma rū­pi­na­si Na­cio­na­li­nės vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tras. Spe­cia­lis­tai ste­bi svei­ka­tos būk­lę. Esant po­rei­kiui, jie ga­li bū­ti gy­do­mi ir li­go­ni­nė­je. Kas COVID 19 in­fek­ci­ja už­si­krė­tu­sie­siems tie­kia mais­to pro­duk­tus ar ki­tas bui­ty­je rei­ka­lin­gas prie­mo­nes, tiks­liai at­sa­ky­ti ne­ga­liu. Gal kai­my­nai, gal drau­gai, gal at­ski­rai gy­ve­nan­tys gi­mi­nai­čiai. Ta­čiau mi­nė­ta šei­ma tu­ri ga­li­my­bę kreip­tis ir į Sa­vi­val­dy­bę, jei­gu pri­reik­tų pa­gal­bos. Esa­me tam pa­si­ruo­šę“, – sa­kė Eks­tre­ma­lių­jų si­tu­a­ci­jų ope­ra­ci­jų val­dy­mo cen­tro va­do­vas.
Ne­ko­kios nau­jie­nos pa­sie­kė Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jus. Be­lie­ka ti­kė­ti, kad už­si­krė­tu­sių­jų skai­čius mū­sų ra­jo­ne spar­čiai ne­augs. „Ma­ža vil­ties, kad dau­giau jų ne­bus Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je. No­ri­me to ar ne, bet už­si­krė­tu­sių­jų ko­ro­na­vi­ru­su dar bus ne vie­nas ir ne du… Pan­de­mi­ja jau vi­sai ša­lia…“ – ap­gai­les­ta­vo M. Čes­naus­kas.

Edi­ta LUKIENĖ

Nuotraukoje: M. Čes­naus­kas: „No­ri­me to ar ne, bet už­si­krė­tu­sių­jų ko­ro­na­vi­ru­su dar bus ne vie­nas ir ne du… Pan­de­mi­ja jau vi­sai ša­lia…“

Komentarai
Kiti straipsniai