Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Kas­te­tu jau­nuo­lį dau­žęs chu­li­ga­nas pa­sė­dės už gro­tų

Ne­tei­sė­tas dis­po­na­vi­mas ne­šau­na­muo­ju gin­klu (BK 258 str. 2 d.) ir vie­šo­sios tvar­kos pa­žei­di­mas (BK 284 str.) – to­kie kal­ti­ni­mai bu­vo pa­reikš­ti Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jui Au­ri­mui Ka­mins­kiui (gim. 1997 m.). Nuo šio as­mens smū­gių kumš­čiu bei kas­te­tu per­nai ru­de­nį nu­ken­tė­jo me­tais už jį vy­res­nis E. J. Va­sa­rio 27 die­ną teis­mas nu­spren­dė mu­šei­ką iš­siųs­ti į pa­tai­sos na­mus. Be­je, ten jis jau yra bu­vęs.

Nu­si­kal­ti­mas įvyk­dy­tas 2019 me­tų spa­lio 25-osios va­ka­rą, apie pu­sę dvy­lik­tos, Plun­gė­je, Sto­ties gat­vė­je esan­čio­je au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė­je.
Už­si­dė­jęs ant ran­kos kas­te­tą, ki­tų as­me­nų aki­vaiz­do­je ne­blai­vus A. Ka­mins­kis kumš­čiu smo­gė 1996 m. gi­mu­siam E. J. į ve­idą bei jį par­grio­vė. Ta­da dar tren­kė kas­te­tu 4–5 smū­gius gu­lin­čiam vai­ki­nui į gal­vos sri­tį.
Nu­ken­tė­ju­sia­jam bu­vo pa­da­ry­ta muš­ti­nė pa­kau­šio žaiz­da bei po­odi­nės kai­rio smil­ki­nio ir skruos­to krau­jos­ru­vos. Su­ža­lo­ji­mai ati­ti­ko ne­žy­mų svei­ka­tos su­trik­dy­mą.
Nu­sta­ty­ta, jog kal­ti­na­ma­sis A. Ka­mins­kis ne­tei­sė­tai dis­po­na­vo ne­šau­na­muo­ju gin­klu – kas­te­tu, ku­ris pa­ga­min­tas pra­mo­ni­niu bū­du ir pri­ski­ria­mas prie smo­gia­mo­jo-triuš­ki­na­mo­jo po­vei­kio drau­džia­mų gin­klų. Kas­te­tą jis ti­ki­no ra­dęs au­to­mo­bi­lių aikš­te­lė­je.
Sa­vo kal­tę A. Ka­mins­kis pri­pa­ži­no ir dėl po­el­gio gai­lė­jo­si. Tai lai­ky­ta leng­vi­nan­čia ap­lin­ky­be. Sun­ki­nan­čia ap­lin­ky­be įvar­din­tas 2,25 pro­mi­lės gir­tu­mas. Be to, nu­si­kal­ti­mą jis pa­da­rė bū­da­mas re­ci­dy­vis­tu – nu­si­kal­to pra­ėjus tik ke­tu­rioms die­noms po pa­lei­di­mo iš pa­tai­sos na­mų.
Teis­mas pri­pa­ži­no A. Ka­mins­kį kal­tu ir kaip ga­lu­ti­nę su­ma­žin­tą bei su­ben­drin­tą baus­mę sky­rė jam ter­mi­nuo­tą lais­vės at­ėmi­mą 10-iai mė­ne­sių, baus­mę at­lie­kant pa­tai­sos na­muo­se.
Taip pat iš chu­li­ga­no pri­teis­tas ieš­ki­nys Šiau­lių te­ri­to­ri­nei li­go­nių ka­sai už nu­ken­tė­ju­sio­jo gy­dy­mą – 92 eu­rai.
Nuosp­ren­dis per 20 die­nų dar ga­li bū­ti ap­skųs­tas.

Mo­des­ta LIMONTAITĖ

Komentarai
Kiti straipsniai