Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Nuoma Nidoje

Artėjant vasaros sezonui kambarių ar apartamentų nuoma kurortuose tampa labai aktualiu klausimu ir populiaria tema. Nors visiems įprasta, kad daugiausia dėmesio visuomet skiriama užsienio kurortams, tačiau vis dažniau pastebima, kad pastaraisiais metais auga ir Lietuvos kurortų populiarumas. Vienas iš labiausiai susidomėjimą keliančių ir daugiausia turistų sulaukiančių kurortų Lietuvoje – Nida. Nors pats miestelis žavi savo įspūdingo grožio kraštovaizdžiu, autentiškumu (iki šiol išlikusiais istoriniais objektais), unikalia kultūra, tačiau vien to puikioms atostogoms neužtenka. Labau svarbiu aspektu tampa ir nuoma Nidoje – kambarių ar apartamentų kokybė, komfortas, lokacija ir, be abejo, kaina. Ir visai nesvarbu kuriam laikui – ilgam ar trumpam – planuojama čia apsistoti, nuomos Nidoje klausimas vis tiek neišvengiamas.

Paskaičius viešai skelbiamus keliautojų komentarus, matyti, kad Nidos svečiai ir keliautojai vieningai sutinka, jog prieš išsirenkant kambarį ar apartamentus Nidoje, reikia pažvelgti ir įvertinti, ar nuomos Nidoje aprašymas yra aiškus, tikslus ir atitinkantis realybę. Tiek užkietėję keliautojai, tiek trumpalaikiai Nidos svečiai vertina aiškumą, greičiau išsirenka ir labiau pasitiki tais poilsio namų šeimininkais, kurie išsamiai aprašo, ką siūlo. Peržvelgti reikėtų ir tai, ar yra įkeltos nuotraukos – pristatančios kambarius, jų stilių ir patogumus, leidžiančios susidaryti bendrą nuomos Nidoje vaizdą. Tiesa, skaitant aprašymus reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokia aplinka yra šalia apgyvendinimo Nidoje įstaigos, t. y. ar netoliese yra žymių objektų, ar yra gerų vietų, kuriose galima skaniai ir sočiai pavalgyti, kiek laiko teks keliauti iki paplūdimio ir pan. Pagal tai galima spręsti, ar tai atokus ir ramesnis, ar daugiau šurmulio keliantis nuomos Nidoje variantas.

Tačiau poilsio namų „Nidos gaiva“ įkūrėjas Ričardas Petrikauskas teigia, kad yra ir daugiau dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis nuomą Nidoje. Štai keli jo patarimai.

  1. Nuoma Nidoje pasidomėkite iš anksto ir nedelskite užsisakyti patikusį kambarį ar apartamentus. „Visuomet sakau, kad niekada nėra per anksti pradėti ieškoti nuomos Nidoje variantų – ne tik todėl, kad tokiu būdu pavyks rasti tai, kas išties patinka, bet ir dėl to, kad daugeliui nuomos Nidoje pasiūlymų taikomos papildomos nuolaidos rezervuojant kambarį ar apartamentus iš anksto“ – nuo tokio patarimo pokalbį pradėjo poilsio namų Nidoje įkūrėjas R. Petrikauskas.
  2. Įvertinkite savo galimybes, kad pasirinkta nuoma Nidoje atitiktų Jūsų poreikius. Būtinai atsižvelkite į kambarių ar apartamentų Nidoje kainą ir siūlomų patogumų įvairovę – tai išties labai svarbu, kad atostogos būtų pilnavertiškos ir neužmirštamos.

Atminkite esminį dalyką – kad vasaros sezonas laikomas piko metu, todėl šiuo laikotarpiu  nuoma Nidoje būna kebli, nes lieka mažai pasirinkimų (nesuplanavus iš anksto), Nidą aplanko itin didelis srautas žmonių ir nuomos kaina gana stipriai išauga.

  1. Atlikite nuomos Nidoje pasiūlymų analizę. Apsilankykite įvairiose nuomos paslaugas siūlančiose svetainėse, kad matytumėte, kokia nuomos pasiūla ir lengviau išsirinktumėte tai, kad tinkamiausia Jums. O jei kyla klausimų, nedvejodami kreipkitės į kambario ar apartamentų šeimininkus.
  2. Perskaitykite svečių atsiliepimus. Apžvalgos yra nepaprastai svarbios, nes buvę svečiai gali pasakyti būsimam svečiui, kokios kokybės iš tikrųjų yra pasirinkti kambariai ir apartamentai, t. y. kokios pasirinktos nuomos Nidoje sąlygos.
  3. Nebijokite komunikuoti. Reikėtų neužmiršti, kad labai svarbi ir komunikacija. Kilus klausimų, visuomet galima kreiptis į šeimininkus – paklausti apie nuomos galimybes, išsakyti savo individualius poreikius. Greita ir efektyvi komunikacija – būtina, kad svečiai liktų patenkinti.

Sudomino nuoma Nidoje? Pasinaudokite šiomis vertingomis poilsio namų Nidoje įkūrėjo įžvalgomis ir patarimais bei planuokite savo atostogas iš anksto >> https://www.nidos-gaiva.lt/

Sėkmingo ir sklandaus atostogų planavimo!

 

Užs. str.

Komentarai
Kiti straipsniai