Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Subadytą žmogų įtariamasis žudikas dvi savaites laikė spintoje…

Birutės gatvėje, Plungėje, visai šalia kelio esantis 28-uoju numeriu pažymėtas medinis daugiabutis namas net dvi savaites slėpė kraupų nusikaltimą – čia, viename iš antrame aukšte esančių butų, buvo subadytas ir paslėptas plungiškis N. N. (gim. 1983 m.). Šio vyriškio, kaip dingusio be žinios, nesėkmingai ieškota nuo gegužės 12-osios. Ir tik atkaklių giminaičių dėka gegužės 28-ąją buvo rastas jau yrantis nužudytojo kūnas.

Dingęs

Praėjusią savaitę policija buvo išplatinusi informaciją su N. N. nuotrauka ir prašė visuomenės pagalbos. Pranešime buvo nurodytos dingusiojo ypatybės, kaip jis atrodė, kuo vilkėjo. Užsiminta, kad vyras gegužės 12 dieną išėjo iš namų, esančių Laisvės alėjoje, ir nebegrįžo. Kiek anksčiau dingusiojo asmens savarankiškai ir per socialinius tinklus jau buvo pradėję ieškoti jo artimieji, parko tvenkinius buvo apžiūrėję ugniagesiai gelbėtojai.
Į paiešką pasitelkti ir Klaipėdos PGV narai, kurie su nardymo įranga gegužės 28-osios rytą naršė Babrungo upę ties Birutės g. 28-uoju namu. Manyta, kad vyras galėjo ten nuskęsti. Deja, žmogaus kūnas minėtą dieną rastas ne po vandeniu, o viename iš medinio daugiabučio butų.

Buvo subadytas

Policija pranešė, jog gegužės 28 d., apie 13.20 val., Birutės gatvėje esančiame bute buvo rastas 1983 m. gimusio vyro lavonas su akivaizdžiomis smurto žymėmis – durtinėmis žaizdomis krūtinės ir pilvo srityse. Kūnas jau buvo irimo stadijos. Nurodyta, jog tai tas pats žmogus, kurio pareigūnai nuo gegužės 20-osios ieškojo kaip dingusio be žinios.
Policijos departamentas išplatino pranešimą, jog pareigūnai antradienį sulaikė du asmenis, įtariamus vyro nužudymu. Į areštinę buvo uždarytas 1963 metais gimęs vyras ir 1970 metais gimusi moteris.
Redakcijos turimais duomenimis, įtariamasis yra plungiškis Arūnas Č., jis prisipažino peiliu subadęs N. N.
Kaip sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė, įtariamasis gyveno tame bute, bet kam butas priklauso – kol kas nenustatyta. Moters vaidmuo šioje byloje dar turi būti patikslintas pareigūnų. Pradėtas tyrimas dėl nužudymo.

Brolis stebėjosi, kad kūno nerado policija

Nužudytojo brolis sutiko telefonu pasikalbėti su „Plungės žiniomis“, tik prašė neminėti pavardžių. Vyras sakė pats radęs nebegyvą brolį ir stebėjosi aplaidžiu policijos darbu. Pašnekovas pasakojo, jog įtariamojo bute pareigūnai lankėsi ir anksčiau, kai buvo paskelbta apie dingusiojo paiešką, tačiau kaip jie žmogaus ieškojo, kad nužudytojo nepamatė, kaip tikrino butą, vyras sakė neįsivaizduojantis. Beje, paskui buvo ir kinologas su šunimi, bet tai irgi nepadėjo.

Dvokas bute ir lavonas spintoje

Gegužės 28-ąją giminaičiai vėl atvyko ieškoti N. N. netoli tos vietos, kur paskutinį kartą buvo užfiksuotas jo telefono signalas – prie Birutės g. 28-ojo namo. Ten jau iš tolo buvo baisi smarvė. Kažkas iš pirmojo aukšto gyventojų netgi užsiminė, jog nuo lubų matė krentančius kirminus…
„Tvaikas buvo nenormalus. Įsivaizduojate, pūvantis lavonas! Kvapo nesupainiosi su niekuo. Įėjome į tą butą, kuriame buvo girtaujama, trise – aš, tyrėja ir sesuo. Pasakiau ten gyvenančiam vyrui, kad rodytų, kur paslėpė brolio kūną, kad čia jau dvokia lavonas. Jis išsisukinėjo, jog nieko nežino, kad smirda dėl to, jog gyvena apsišnerkštęs, nesusitvarkęs. Tada pasakiau, kad pats susirasiu! Tyrėja pasižvalgė, o aš išnaršiau tą butą ir radau. Atidariau nuvirtusios spintos duris ir pamačiau. Gulėjo toje spintoje subadytas. Seseriai pasakiau išeiti lauk. Baisus buvo vaizdas…“ – prisiminė pašnekovas.

Vyko girtuoklystės

Kaip dvi savaites šalia paslėpto lavono tas vyras gyveno, sunku ir suvokti. Kaip pasakojo nužudytojo brolis, ten baisi landynė, viskas greičiausiai ir įvyko per girtavimus. Jis pats įtariamojo sakė nepažįstantis. Nebuvo tas vyras ir brolio draugas, tik jųdviejų sugyventinės buvo tarpusavyje pažįstamos, tad greičiausiai tą vakarą nuėjo į svečius ir girtuokliavo. Beje, tądien, kai rado brolio kūną, įtariamojo sugyventinės pašnekovas sakė dvokiančiame bute nematęs – ji, atrodo, gyveno kitur, tik kartais ateidavo. Jo paties brolis su sugyventine gyveno Laisvės alėjoje, buvo išsiskyręs, dirbo apdailininku.

Aiškino, kad gynėsi

Kai buvo rastas N. N. kūnas, įtariamasis, pasak nužudytojo brolio, prisipažino jį subadęs. Aiškino, jog kilus konfliktui, nuo jo gynėsi. „Ar badymas peiliu yra savigyna? Juk pats neturėjo nė vienos mėlynės, nuo ko jis gynėsi? Ir kodėl paskui neiškvietė greitosios medicinos pagalbos?! Kas jis per žmogus…“ – piktinosi vyras, pridėdamas, jog suimtas nerodė jokių emocijų, išvis neišgyveno dėl to, ką padaręs. Netgi pasakė, kad visai to nesigaili.

Lina MOTUŽIENĖ

Nuotraukoje: Šiame name, viename iš antrojo aukšto butų, buvo subadytas ir paslėptas plungiškis N. N. Nužudymu įtariamas Arūnas Č. suimtas gegužės 28-ąją.

Komentarai
Kiti straipsniai