Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Pri­si­dės prie sto­go re­mon­to dar­bų

Ko­vo 13-ąją vy­ku­sio Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vie­tos ūkio ir eko­lo­gi­jos ko­mi­te­to po­sė­džio me­tu bu­vo ap­tar­tas vie­no Var­ka­lių kai­mo dau­gia­bu­čio na­mo gy­ven­to­jų pra­šy­mas, ku­ria­me Sa­vi­val­dy­bės pra­šo­ma skir­ti lė­šų na­mo sto­go re­mon­tui. Ne­se­niai pra­ūžu­si aud­ra jį nu­plė­šė ir vi­siš­kai su­nio­ko­jo.

Vie­tos ūkio sky­riaus ve­dė­jas Mar­ty­nas Čiu­že­lis po­sė­džia­vu­sie­siems pa­ro­dė nuo­trau­ką, ku­rio­je už­fik­suo­tas dau­gia­bu­tis su aud­ros nu­plėš­tu sto­gu. De­monst­ruo­da­mas nuo­trau­ką, jis sa­kė, kad šis tri­jų bu­tų na­mas, esan­tis Var­ka­lių kai­me, pri­klau­so Sa­vi­val­dy­bei. Tiks­liau – Sa­vi­val­dy­bei pri­klau­so 27 pro­cen­tai vi­so ben­dro plo­to. „Tai – apie 200 kv. m sto­gas, ku­rio re­mon­tui rei­kė­tų 8–9 tūkst. eu­rų“, – tei­gė M. Čiu­že­lis ir pri­dū­rė, kad Sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čia­me bu­te gy­ve­nan­tie­siems bu­vo pa­siū­ly­ta įsi­gy­ti šį tur­tą, ta­čiau šie at­si­sa­kė.
Kaž­kas iš po­sė­džia­vu­sių­jų, iš­klau­sę M. Čiu­že­lio pra­ne­ši­mo, mes­te­lė­jo: „Kam pirk­ti ir leis­ti sa­vus pi­ni­gus? Juk Sa­vi­val­dy­bė vis tiek su­tvar­kys!“
Po­sė­dy­je da­ly­va­vęs Ta­ry­bos na­rys Ro­mas Re­mė­za pa­brė­žė, kad me­džia­ga, ku­ria bu­vo už­deng­tas dau­gia­bu­čio na­mo sto­gas, ski­ria­ma tik lai­ki­nam už­den­gi­mui ir ne­tu­ri jo­kių rei­ka­lin­gų ser­ti­fi­ka­tų. Tad, kaip sa­kė Ta­ry­bos na­rys, nie­ko keis­ta, kad pra­ūžu­si aud­ra lai­ki­nai už­deng­tą sto­gą nu­plė­šė.
Sa­vi­val­dy­bės kon­tro­lie­rė Da­nu­tė Ja­ra­šiū­nie­nė sa­kė, kad lė­šų sto­go re­mon­tui bū­ti­nai rei­kia skir­ti. „Plun­gės ra­jo­ne tu­ri­me daug Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ruo­ja­mų na­mų. Tai – mū­sų tur­tas ir tu­ri­me jį sau­go­ti bei tau­so­ti. Tad ne­su­pran­tu, ko­dėl dar gal­vo­ja­me? Lė­šų tie­siog pri­va­lo­me ras­ti“, – pa­brė­žė Sa­vi­val­dy­bės kon­tro­lie­rė.
Bai­giant dis­ku­tuo­ti, po­sė­džio pir­mi­nin­kas T. Rau­dys pa­brė­žė, kad sto­gui re­mon­tuo­ti vie­na­reikš­miš­kai skirs lė­šų, ne­ga­li bū­ti ir ki­to­kios kal­bos. Ta­čiau, kaip sa­kė jis, Sa­vi­val­dy­bė tik pri­si­dės prie tvar­ky­mo dar­bų, o ne vis­ką su­re­mon­tuos sa­vo lė­šo­mis. Ko­mi­te­to na­riai tam pri­ta­rė ben­dru su­ta­ri­mu.

Edi­ta LUKIENĖ

Nuotraukoje: M. Čiuželis sakė, kad stogo remontui reikėtų 8–9 tūkst. eurų.

Komentarai
Kiti straipsniai