Trečiadienis, 2024 m. balandžio 24 d.

Ben­druo­me­nės svei­ka­tos pro­jek­tams šie­met skir­ta kur kas ma­žiau pi­ni­gų

Sa­vi­val­dy­bės ben­druo­me­nės svei­ka­tos ta­ry­bos pir­mi­nin­kė, lop­še­lio-dar­že­lio „Vy­tu­rė­lis“ di­rek­to­rė Sta­nis­la­va Si­mo­na­vi­čie­nė gruo­džio 11 die­ną Svei­ka­tos ir so­cia­li­nės ap­sau­gos ko­mi­te­to po­sė­dy­je pri­sta­tė Vi­suo­me­nės svei­ka­tos rė­mi­mo spe­cia­lio­sios pro­gra­mos vyk­dy­mo ata­skai­tą, kal­bė­jo apie Ben­druo­me­nės svei­ka­tos ta­ry­bos veik­lą, taip pat už­si­mi­nė apie ki­tą­met nu­ma­to­mas pri­ori­te­ti­nes sri­tis, ku­rioms bus ski­ria­mas di­des­nis dė­me­sys.

„Mū­sų ko­man­da dir­ba jau penk­ti me­tai, ir ga­liu pa­sa­ky­ti, jog 2018-ai­siais pro­gra­mų fi­nan­sa­vi­mui bu­vo skir­ta ma­žiau­siai lė­šų – 8800 eu­rų. Už­per­nai bu­vo 13,2 tūkst. eu­rų“, – ši­taip pa­si­sa­ky­mą pra­dė­jo S. Si­mo­na­vi­čie­nė.
Šiais me­tais Ben­druo­me­nės svei­ka­tos ta­ry­ba ga­vo 20 svei­ka­tos rė­mi­mo pro­gra­mų. Ko­mi­si­jos spren­di­mu, nu­spręs­ta fi­nan­suo­ti di­dži­ą­ją da­lį pro­jek­tų – 17-ika. Ap­gai­les­tau­ta, jog šie­met ma­žai pro­gra­mų gau­ta iš mo­kyk­lų ir dar­že­lių – tik 8-ios. Dau­giau­sia su sa­vo pro­jek­tais dėl pa­ra­mos krei­pė­si kai­mo ben­druo­me­nės, vi­suo­me­ni­nės or­ga­ni­za­ci­jos. Bu­vo ir vie­nas fi­zi­nis as­muo, ku­ris ve­dė jo­gos už­si­ė­mi­mus.
Ma­žiau­sia skir­ta su­ma bu­vo 350 eu­rų, daug kam kliu­vo po 500 eu­rų, o di­džiau­sia – 700 eu­rų – su­ma pa­skir­ta Plun­gės me­lio­ra­ci­jos sen­jo­rų klu­bo pro­gra­mai.
Vi­si pro­jek­tai, pa­sak S. Si­mo­na­vi­čie­nės, bu­vo vyk­do­mi, ves­ta daug ren­gi­nių, or­ga­ni­zuo­ta ne­ma­žai su­si­ti­ki­mų ir ki­taip pri­si­dė­ta prie mū­sų ben­druo­me­nės svei­ka­ti­ni­mo.
Ben­druo­me­nės svei­ka­tos ta­ry­bos pir­mi­nin­kė trum­pai ap­žvel­gė jų veik­lą, kal­bė­jo apie or­ga­ni­zuo­tas kon­fe­ren­ci­jas, pa­dė­ko­jo ak­ty­viems na­riams – gy­dy­to­jams Rai­mon­dui Do­vil­čiui ir Ire­nai Tau­čie­nei.
Šiais me­tais or­ga­ni­za­to­riai pri­ori­te­ti­niu klau­si­mu bu­vo pa­si­rin­kę emo­ci­nę ir so­cia­li­nę svei­ka­tą, o ki­tą­met di­des­nį dė­me­sį ža­da­ma skir­ti au­gan­čiam psi­cho­ak­ty­vių me­džia­gų var­to­ji­mui bei sa­vi­žu­dy­bių pre­ven­ci­jai.

Li­na MOTUŽIENĖ

Komentarai
Kiti straipsniai