Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Kaip išsaugoti sveiką šypseną šaltuoju sezonu?

Graži šypsena išlieka itin svarbia puošmena net šaltuoju sezonu, o jos galia gali praskaidrinti tamsiausią dieną. Nors ne visuomet atkreipiame dėmesį, tačiau švelnios ir lygios lūpos žvarbiu žiemos oru itin prisideda prie geros savijautos. Tiek moterys, tiek vyrai dažnai suskuba pasirūpinti lūpų balzamais prieš žiemai įsibėgėjant, tačiau kartais to nepakanka sprendžiant sausų ir skilinėjančių lūpų problemas. Net brangi kosmetika nepaslėps dehidratavusios odos ir nušalusių lūpų. Žiemą ypač svarbu drėkinti lūpas, tačiau be to yra dar keletas svarbių dalykų, kuriuos verta įsiminti norintiems glotnių ir sveikų lūpų.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis priemones?

Pradėkime nuo to, kad lūpų sausėjimas yra dažna problema, ypač suintensyvėjanti šaltuoju metu. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kaip estetinis nusiskundimas, sausos lūpos gali įspėti ir apie vitaminų trūkumą. Šiandien lūpų kosmetikos ir priežiūros priemonių tiekėjai siūlo didelę produktų įvairovę, tačiau nepadeda greitai ir taikliai išsirinkti išties kokybiškas priemones. Priemonių kokybę pirmiausia nurodo sudėtis, tačiau visų ingredientų žinoti nebūtina. Verta įsidėmėti bent kelias naudingas sudėtines dalis, kurių turinčios priemonės suteiks drėkinamąjį efektą. Augaliniai ekstraktai, tokie kaip alyvuogių, taukmedžių, kokosų, kakavos, eukalipto, jojobos ar ricinos aliejai, turi maitinamųjų ir drėkinamųjų savybių, o vitaminas E veikia kaip stiprus antioksidantas, saugantis lūpas nuo saulės poveikio. Šių ingredientų galima rasti ne tik lūpų balzamuose, bet ir kitose pagalbinėse priemonėse lūpoms gydyti. Štai lūpų aliejus gali tapti tiek gydomąja, tiek lūpų makiažą papildančia priemone, nes sudėtyje esantis aliejų kompleksas regeneruoja ir minkština lūpų odą, o užtepta priemonė ant lūpų dažų sukuria patrauklų blizgesį.

Aplinkos įtaka ir naudingi patarimai

Lūpas, kaip ir plaukus ar odą, nuolatos veikia aplinkos veiksniai, pavyzdžiui, didelė temperatūros kaita, sausas bei šaltas oras, tiesioginiai saulės spinduliai ir žalingi įpročiai. Norėdami sumažinti šių veiksnių žalą, turime tinkamai pasirūpinti lūpomis tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Skilinėjančios ir šerpetojančios lūpos gali signalizuoti apie vitamino A, B ar E trūkumą, taip pat svarbu pasirūpinti, kad jūsų maisto racione būtų omega-3 riebalų ir geležies turinčių produktų. Nepamirškite gerti daug vandens ne tik vasaros metu, bet ir žiemą – taip padėsite ne tik sklandžiai savo organizmo procesų veiklai, bet ir prisidėsite prie geresnės odos sveikatos. Taip pat žiemos sezonu verta nenumoti ranka į apsaugą nuo saulės – rinkitės lūpų balzamą ar blizgesį su SPF, kuris apsaugos nuo kenksmingų saulės spindulių ir kitų aplinkos veiksnių, tokių kaip vėjas ar šaltis. Moterims puikus pasirinkimas būtų dažniau rinktis lūpų balzamus su atspalviu, pavyzdžiui  Black Honey Clinique lūpų priemonę, arba kokybiškus lūpų dažus su drėkinamaisiais ingredientais. Jeigu šie paprasti patarimai nepadeda, imkitės papildomų priemonių lūpų gydymui. Švelniai nušveiskite lūpas rudojo cukraus, alyvuogių aliejaus ir medaus mišiniu ir sudrėkinkite lūpų balzamu. Taip pat galite išbandyti lūpų kaukes, kurių sudėtyje yra geros kokybės augalinių aliejų. Ypač naudinga reguliariai atlikti veido masažą, kuris suaktyvina kraujotaką ir paruošia veidą makiažui, tačiau neturintys laiko gali pamasažuoti lūpas pirštų sukamaisiais judesiais arba lengvu pažnaibymu.

Svarbu atminti, kad dažnu atveju būtent oda ir plaukai atspindi mūsų vidinę sveikatą, tad rūpintis estetinėmis problemomis patariama pradedant nuo sveikų įpročių ugdymo: užsikrinkite visada kokybišką miegą, mėgaukitės visaverčiu maistu, rinkitės aktyvų gyvenimo būdą. Pasirūpinę savo bendra sveikata, galėsite tikslingiau padėti savo kūnui.

Komentarai
Kiti straipsniai