Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Kaip pasirinkti tinkamus miltus?

Nors miltus naudojame daugelio patiekalų gamybai, visuomenėje vis labiau plinta šių atsisakymo „mada“. Žinoma, kai kurie žmonės išties netoleruoja gliuteno, kurį galima rasti kviečiuose, tačiau kiti yra įsitikinę, jog taip lengviau numes svorio, palaikys palankesnį sveikatai gyvenimo būdą. Visgi, kadangi miltus naudojame daugeliui patiekalų, tokie sprendimai reikštų stiprų savo mitybos apribojimą. Tačiau to padaryti visai nebūtina – rinkoje jau gausu įvairių rūšių alternatyvų kviečiams, kurias gali pasirinkti kiekvienas iš mūsų. Bene plačiausiai naudojami yra kokosų, taip pat kukurūzų bei ryžių miltai. Kiekvienas iš jų pasižymi skirtingomis savybėmis bei privalumais, tačiau visi yra puiki alternatyva kviečiams. Bet kokiu atveju, kai kurie iš jų labiau tinka vieniems patiekalams, kiti dažniau naudojami kaip tirštiklis arba turi būti maišomi su dar vienos rūšies miltais. Tad, ką reikėtų žinoti apie kiekvieną iš aukščiau nurodytų variantų? Kokios yra jų panaudojimo galimybės bei kuris pasirinkimas ir kada tinka labiausiai?

Ryžių miltų ypatumai

Ryžių miltai yra ganėtinai neutralaus skonio, dėl šios priežasties, jie puikiai tinka įvairių patiekalų gamybai, priešingai, nei kai kurie kiti variantai. Dažniausiai šie naudojami pyragams ar kitiems kepiniams, taipogi sriubų tirštinimui. Kadangi savo sudėtyje šie neturi kviečių, tai itin puikus variantas netoleruojantiems gliuteno ar dėl kitų priežasčių nenorintiems vartoti būtent visiems mums įprastų miltų. Žinoma, šis produktas tinka tikrai ne kiekvienam patiekalui gaminti, o siekiant geriausio rezultato, juos neretai reikia sumaišyti su dar vienos rūšies miltais. Visgi, norėdami juos išbandyti, galite pradėti nuo paprasčiausių blynų gamybos. Foksas ekologiški miltai taps puikiu pagalbininku virtuvėje, todėl būtinai šiuos išbandykite.

Kokosų miltų nauda bei panaudojimo galimybės

Kokosų miltai yra dar viena puiki alternatyva įprastiems kvietiniams. Savo sudėtyje šie turi gerųjų riebalų, baltymų, gausybę skaidulų. Kokosų miltai pasižymi švelniu skoniu, juos galima naudoti įvairiems kepiniams, padažams bei kokteiliams. Pastarąjį produktą išties lengva virškinti, todėl jis tinka net ir turintiems tam tikrų skrandžio bėdų. Be to, kokosų miltų sudėtyje esančios skaidulos pagelbėja žarnyno peristaltikai, sulėtina gliukozės tėkmę į kraują. Dėl jaučiamo saldumo savame skonyje, šis produktas gali paskatinti mažesnį kitų saldėsių naudojimą, tarkime, cukraus. Žinoma, vertėtų paminėti puikų kokosų miltų aromatą, kuris sužavi daugybę žmonių bei verčia juos norėti šį produktą įsigyti dar ir dar. Šios prekės sudėtyje neretai yra ir kokosų aliejaus, kuris pasižymi didele gausa įvairių organizmui naudingų dalykų. Taigi, tokie miltai tampa tik dar labiau pozityviu pasirinkimu kasdienės mitybos įvairovei.

Viskas, ką reikia žinoti apie kukurūzų miltus

Kukurūzų miltai yra dar vienas populiarus variantas, kurį renkasi vis daugiau žmonių. Šio produkto sudėtyje gausu skaidulų, baltymų, taipogi ir tam tikrų vitaminų. Tokius miltus galima panaudoti įvairių patiekalų gamybai, padažų bei sriubų tirštinimui. Jie suteiks puikų skonį Jūsų mylimiems blynams bei pyragams, be to, kukurūzų miltus galima naudoti netgi gaminant tortilijas. Nors šis produktas yra kiek panašus į kvietinį variantą, tai yra puiki alternatyva žmonėms, negalintiems vartoti gliuteno. Dėl nemažos naudingų organizmui medžiagų gausos, šiuo produktu išties verta praturtinti savo racioną ir kasdienę mitybą. Foksas ekologiški miltai pagelbės Jums gaminant mylimiausius patiekalus bei atneš kiek naujų skonių į išpuoselėtą namų virtuvę. Taigi, jei iki šiol nedrįsote pabandyti kukurūzų ar kitų aukščiau paminėtų miltų – dabar pats metas tai padaryti.

 

 

Komentarai
Kiti straipsniai