Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Atšilus orams – geriausios pažintinės kelionės

Ieškote ne šiaip sau progos atsipalaiduoti, bet ir būdo prisiliesti prie neatrastų kultūrų? Pažintinės kelionės suteiks galimybę pasinerti į istorijos gelmes, atrasti architektūros stebuklus ir žavėtis vietos kultūra.

 

Kurią kryptį pasirinkti? 

 

Jei ketinate aplankyti svajonių šalį, viena svarbiausių taisyklių – atsižvelgti į sezoniškumą. Tai padės tinkamai išsirinkti maršrutą ir išvengti tysojimo viešbučio kambaryje. Pavasario pabaigoje kurortuose lepina ne tik nepriekaištingi orai, bet ir išvykos žema kaina.

Gegužės mėnesį Čekijos miestas Praha atbunda trijų savaičių trukmės muzikos festivaliui. Na, o skrydžiai į Kiniją kainuoja pigiau nei įprastai. Ypač kai orai tobulai tinka keliauti bene visuose šalies regionuose. Nepale ir Butane prasideda žygių sezonas, ypač pamėgtas pasiryžusių užkopti į Everesto viršūnę ar įveikti Anapurnos trasą Nepale.

Birželį vertėtų keliauti po Šiaurės šalis: Islandijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje šį mėnesį pasirodo vidurnakčio saulę. Kartu – atidaromi turistų pamėgti maršrutai, suteikiantys progą mėgautis spalvotomis uolomis, kriokliais ir neregėta panorama. Tiems, kam patinka ne tik tradicinės kelionės, turime gerų žinių – Graikijoje ir Kroatijoje pagreitį įgauna buriavimo kelionės, todėl ir bilietai internetu džiugina itin gera kaina.

Liepos mėnesis Indonezijoje yra saulėtas ir sausas. Tai laikas keliauti į Balio salą, Rytų Javą ar Komodo salą. Krištolo skaidrumo paplūdimiais ir nuostabiu vulkaniniu peizažu pasitiks Fidžis. Kasmetinis Fidžio festivalis „Bula“ suteikia leidžia geriau įsijausti į vietos kultūrą, muzikos ir šokio tradicijas.

Rugpjūtį neskubėkite išlydėti vasaros – planuokite dar vieną nuotykį! Laukia Škotijos mieste Edinburge vyksiantis „Fringe“ festivalis, kuris įprastai trunka net kelias savaites. Didžiausioje meno ir kultūros fiestoje galima išvysti per 3000 teatro, komedijos, cirko ir operos pasirodymų. Jei dar liko jėgų pasivaikščiojimams, leiskitės į pėsčiųjų žygį Pietų Amerikos valstybėje Peru ar Azijos valstybėje Tibete.

 

Ko tikitės iš kelionės? 

 

Kelionės trukmė padės „išfiltruoti“ tam tikrus lankytinus objektus ir vietoves pagal atstumą. Jei laukia dvi savaitės ar daugiau atostogų, kelionės autobusu ar kitu transportu leis pažinti šalį netgi važiuojant pro šalį. Jei išvyka truks vos 4-5 naktis, geriau įsigyti dovanų kuponus tiesioginiams skrydžiams.

Kokios patirtys labiausiai patinka kelionėse? Burnoje tirpstantys gastronominiai stebuklai? Ar įspūdingi istoriniai orientyrai? Išsigryninę tikslus, kaipmat apsispręsite, ką norite patirti. Jei istorija ir turtinga šalies kultūra yra jūsų arkliukas, tikriausiai skonį atitiks dovanų čekis kelionei po siauras Italijos gatveles. O jei svajojate apie ramias atostogas dviems saulėtame paplūdimyje, gera dovana sau ir antrai pusei – kuponas poilsiui Turkijoje, Egipte ar kitame kurorte Europoje.

Komentarai
Kiti straipsniai