Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Pagrindinės favoritės triumfuoti Čempionų lygoje

UEFA Čempionų lygoje po truputį artėja lemiamų kovų metas. Jau po kelių mėnesių paaiškės komanda, kuri virš savo galvų kels nugalėtojų taurę. Šiame straipsnyje aptarsime tris realiausias komandas iškovoti labiausiai prestižinį Senojo žemyno trofėjų.

„Bayern“ gali apginti titulą?

Miuncheno „Bayern“ komanda kelis metus buvo smukusi, tačiau praėjusiais metais, kai prie komandos vairo stojo Hansi Flickas, pajėgiausia Vokietijos komanda pakilo it feniksas iš pelenų. Būtent bavarai praėjusiais metais triumfavo Čempionų lygoje – tą jie padarė po septynerių metų pertraukos.

Dabar Vokietijos čempionė yra laikoma realiausia kandidate iškovotą trofėjų apginti. „Bayern“ pasakiškai startavo aštuntfinalio etape, kai išvykoje nesunkiai nugalėjo Bergamo „Atalanta“. Taigi, bavarams iki svajonės apginti trofėjų praktiškai lieka trys etapai.

Kalbant apie pagrindinę varomąją „Bayern“ jėga, be jokios abejonės, būtina išskirti lenką Robertą Lewandovski. Praėjusiais metais geriausiu planetos žaidėju pripažintas vidurio puolėjas šiemet ir vėl rodo tiesiog pasakišką žaidimą tiek vietiniame, tiek tarptautiniame turnyre.

„Bayern“ šį sezoną jau laimėjo tarpžemyninę taurę, o pasak komandos vadovų, Miuncheno klubas yra labai rimtai nusiteikęs pakartoti praėjusių metų sėkmę ir iškovoti visus įmanomos trofėjus.

Dar vienas „Manchester City“ šansas

Gyva legenda vadinamas treneris Pepas Guardiola prie „Manchester City“ vairo stovi jau penktą sezoną iš eilės. Per šį laikotarpį strategas dar labiau pasikėlė savo akcijas ir sulaukė daugybės futbolo ekspertų pagyrų. Tačiau, norite tikėkit, norit ne, „City“ dar niekada nėra žaidusi Čempionų lygos pusfinalyje. Kartais komanda pralaimėdavo pelnytai, kartais lydėdavo nesėkmė, juk tam tikrais momentais futbolas yra tarsi lošimo automatai.

Viena pajėgiausių Anglijos ekipų nuolat yra įvardinama kaip viena iš favoričių, tačiau tai jokių rezultatų neatneša. Šiuos metus galima vadinti jau penktuoju P. Guardiolos šansu.

Išties dabar „Man City“ turi tikrai geras galimybes pasirodyti tarptautiniame turnyre, kadangi šioje sezono stadijoje reikalai vietinėse pirmenybėse jau faktiškai išspręsti. Nors iki „Premier“ lygos finišo liko dar daugiau nei dešimt turų, tačiau „City“ jau praktiškai yra užsitikrinusi titulą.

Kaip „mėlyniesiems“ seksis rungtyniauti Čempionų lygoje pamatysime netrukus, tačiau prakeiksmas amžinai tęstis negali, o tokią sudėtį turinti komanda yra pavojinga absoliučiai visoms varžovėms.

Paskutinis paryžiečių šansas?

„Paris Saint Germain“ klubas šiemet žaidžia labai banguotai. Tačiau panašu, kad trenerio pakeitimas komandai sudavė gerą impulsą. Pirmajame aštuntfinalio mače Barselonoje tiesiog sutriuškinta legendinė Katalonijos ekipa, todėl PSG jau praktiškai ketvirtfinalyje.

Ši komanda savo sudėtyje turi du iš penkių geriausių pasaulio pastarojo meto puolėjų – Neymarą ir Kylianą Mbappe. Nuolat netyla kalbos, kad vienas, o gal net abu futbolininkai vasarą gali palikti Paryžių, todėl tai gali būti bene paskutinis Prancūzijos sostinės ekipos šansas iškovoti prestižinį trofėjų su esama sudėtimi.

Pernai ekipa nužingsniavo iki pat finalo, galbūt šiemet istorija pasikartos? O finale lauktų vos vienos rungtynės.

Kaip bus – matysime, tačiau faktas, kad tokią puolamąją grandį turintis klubas gali nugalėti tiesiog kiekvieną oponentą, jeigu yra jų diena.

Komentarai
Kiti straipsniai