Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Dėl kontrabandos jau baustas plungiškis šįkart rūkalus gabeno taksi

Kretingoje pasieniečiams įkliuvo taksi automobilį vairavęs plungiškis, gabenęs kontrabandines cigaretes. Jis ir anksčiau dėl neteisėtos veiklos buvo susidūręs su pasieniečiais.

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai vienoje Kretingos gatvėje sustabdė taksi automobilį „Ford C-Max”. Jį vairav51-erių Plungės gyventojas. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

VSAT pareigūnai taksi bagažinėje aptiko 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Šis plungiškis yra žinomas VSAT pareigūnams. Paskutinį kartą pasieniečiams jis buvo įkliuvęs praėjusį rugsėjį, kai gabeno 8650 pakelių kontrabandinių cigarečių ir 1190 litrų nelegalaus alkoholio. Už tai teismas skyrė jam realią 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bet tokį sprendimą plungiškis yra apskundęs.

Šįkart dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką taksi vairuotojui pradėta administracinė teisena. Už tokį pažeidimą jam gresia nuo 5200 iki 6000 eurų bauda. Po apklausos vyras paleistas.

Automobilis ir cigaretės saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinės padaliniuose.

 
Aistė Žalnieraitienė
Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės
Viešųjų ryšių vyresnioji specialistė
Komentarai
Kiti straipsniai