Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Miegamojo dizaino tendencijos 2021 metams

Sunku rasti erdvę, kuri būtų tokia intymi ir svarbi, kaip miegamasis mūsų namuose. Čia praleidžiame trečdalį paros, atitrūkstame nuo įprasto vargo ir rutinos. Čia taip pat būname pažeidžiamiausi, nes galime užkandžiauti lovoje, įsisupti į patalus ir snūduriuoti ar skaityti knygą ir įsijausti į siužetą. Tačiau net ir į šoną padėjus mūsų stiprų ryšį su miegamojo aplinka, nėra sunku suprasti kodėl miegamasis yra mums svarbus. Pastaraisiais metais ėmė formuotis ir kurtis naujos tendencijos, kurios jau apėmė modernių interjerų dizainerius. Pasidalinsime tomis tendencijomis su jumis ir pristatome miegamųjų dizaino madas 2021 metams.

Viskas, kas minkšta

Kurį laiką iš mados rato buvo pasitraukę minkšti baldai, apmušalai ir tapetai. Tačiau praėjusiais metais į madą vėl grįžo minkšti baldai ir minkšta tekstilė, kuri apsireiškia patalynės, dekoratyvinių pagalvių, fotelių, tapetų ar kėdžių pavidalu. Būtent šie, būtent ryškiaspalviai, minkšti audiniai yra bene ryškiausia nūdienų miegamojo interjerų tendencijų.

Mediena – amžina

Nors yra daugybė alternatyvių medžiagų, iš kurių gali būti gaminami baldai ir dekoracijos, mediena tikrai nežada trauktis iš populiariausių pasirinkimų sąrašo. Mediena nėra tik dažyta MDF plokštė. Mediena gali būti ir medžio masyvas, grubiai atrodančios medinės lentelės, medžio imitacija ir daugybė kitų variantų.

Rinkitės medinius baldus ir tikrai padėsite pirmąjį žingsnį link skoningo, moderniausias tendencijas atitinkančio interjero.

Bohemos stilius

Bohemos stilius nėra tas dalykas, kuris imponuoja absoliučiai visiems, tačiau šiame stiliuje gausu pavienių akcentų, kurie gali pavergti mūsų širdis. Kai kurie mano, jog bohema – tai tik menininkams, rašytojams ir kultūros žmonėms tinkantis stilius. Taip tikrai nėra.

Gausybė spalvų, įvairūs pagalvių ar patalynių raštai prie neutralios spalvos sienų gali tikti idealiai. Jeigu norite, kad interjeras nebūtų blankus, drąsiai rinkitės šiuos elementus, nes jie gali drastiškai pakeisti tai, kokie pojūčiai ir emocijos užplūs, užsukus į miegamąjį.

Ryškūs audiniai

Maždaug praėjusių metų pradžioje į madą grįžo ryškūs, margaspalviai audiniai. Jau minėjome minkštus dalykus, tačiau čia dėmesį sutelksime į visus apmušalus, audeklus, antklodes, kilimus ar bet kokias kitas austas dekoracijas, kurios atsiranda kambaryje. Jos turi būti ryškios ir minkštos, jeigu tikitės neprašauti su 2021 metų tendencijomis.

Kokios lovos yra madingos?

Galime dairytis į įvairius miegamojo akcentus, tačiau svarbiausia detalė šiame kambaryje yra ir visada bus lova. Kažkada madingos buvo vandens lovos, tam tikru metu visiems atrodė, jog lovos su metaliniu, ornamentų pilnu rėmu bus pats gražiausias dalykas, tačiau visos šios mados praėjo gana greitai. Tam tikras sprendimas, kuris jau kurį laiką vis populiarėja ir tikrai nesiruošia trauktis – lovos ant medinių platformų arba lovos ant platformų. Šios lovos atrodo, tarsi čiužinys būtų padėtas ant padėklo. Tai suteikia kambariui elegancijos, o pati lova atrodo gerokai lengvesnė nei yra iš tiesų. Galų gale, platformos dizainas dera prie kaimiško ar miesto stiliaus. Ieškote kažko panašaus arba kitokios lovos? Užsukite į – https://www.varle.lt/miegamojo-lovos/ ir nesunkiai išsirinksite geriausią variantą už patrauklią kainą.

Jeigu abejojate – rinkitės baltą

Jeigu ką galima pasakyti apie klasiką, tai tik tai, kad ji niekada neišeina iš mados. Kaip ir mediena, balta spalva (o taip pat ir baltai nudažytos medžio plokštės) išlieka bene populiariausiu pasirinkimų miegamojo baldų pasaulyje. Sienos miegamuosiuose taip pat aktyviai dažomos balta spalva. Kadangi ji yra šviesi, lengva sukurti tiek jaukų retro, tiek šiuolaikišką, minimalistinį, skandinaviškų motyvų įkvėptą interjerą. Be to, prie baltos spalvos dera beveik visos kitos, todėl galimybių ir individualių pasirinkimų yra kone begalė.

Komentarai
Kiti straipsniai