Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

UAB „Rie­ta­vo ko­mu­na­li­niam ūkis“ leis­ta im­ti pa­sko­lą

Ba­lan­džio mė­ne­sį vy­ku­sia­me Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės Ta­ry­bos po­sė­dy­je leis­ta UAB „Rie­ta­vo ko­mu­na­li­nis ūkis“ im­ti iki 250 000 Eur pa­sko­lą apy­var­ti­nėms lė­šoms pa­pil­dy­ti. Pa­sko­los grą­ži­ni­mo už­tik­ri­ni­mui įkeis­tas įmo­nei nuo­sa­vy­bės tei­se pri­klau­san­tis tur­tas. Pa­sko­lą pla­nuo­ja­ma nau­do­ti at­si­skai­ty­mui už bio­ku­rą ir ki­tas pre­kes, pa­slau­gas tie­kė­jams. UAB „Rie­ta­vo ko­mu­na­li­nis ūkis“ iš šių lė­šų dar įsi­gys bio­ku­ro at­ei­nan­čiam šil­dy­mo se­zo­nui, mi­ni­ma­liai su­re­mon­tuos ši­lu­mos ga­my­bos ir tie­ki­mo, van­dens ga­vy­bos, tie­ki­mo ir nuo­te­kų va­ly­mo įren­gi­nius.

Pa­aiš­kin­ti pla­čiau, dėl ko ima­ma ši pa­sko­la, į tri­bū­na bu­vo pa­kvies­tas UAB „Rie­ta­vo ko­mu­na­li­nis ūkis“ di­rek­to­rius Al­vy­das Ro­jus. „To­kia si­tu­a­ci­ja su­si­klos­tė dėl šil­tos žie­mos ir įsi­sko­li­ni­mo ku­ro tie­kė­jams. Anks­čiau ga­lė­da­vo­me dėl mo­kė­ji­mų ati­dė­ji­mų su­si­tar­ti il­ges­niam lai­kui, ta­čiau už­klu­pus ko­ro­na­vi­ru­sui esa­me ra­gi­na­mi su­mo­kė­ti įsi­sko­li­ni­mus. Žiū­rint į ši­lu­mos par­da­vi­mo kie­kius (ne­bu­vo šil­do­mi ir bu­vu­sios Že­mai­ti­jos ko­le­gi­jos cen­tri­niai rū­mai), per pra­ėju­sius me­tus ne­ga­vo­me apie 34 tūkst. Eur, o per šių me­tų pir­mus du mė­ne­sius ne­ga­vo­me dar 37 tūkst. pa­ja­mų. Si­tu­a­ci­ja nė­ra ge­ra. Kad su­val­dy­tu­me pi­ni­gi­nius srau­tus, no­ri­me pa­im­ti pa­sko­lą iki 250 tūkst. tre­jų me­tų lai­ko­tar­piui. Im­si­me pi­ni­gų tiek, kiek rei­kės, čia nu­ro­dy­ta mak­si­ma­li su­ma, kiek ga­lė­tu­me pa­im­ti. Steng­si­mės tar­tis su tie­kė­jais dėl ati­dė­ji­mų, kad jie pa­lauk­tų. Jei­gu ne­pa­vyks, teks im­ti pa­sko­lą“, – aiš­ki­no A. Ro­jus. Anot jo, pi­ni­gai rei­ka­lin­gi įsi­gy­ti ku­ro ir ki­tam šil­dy­mo se­zo­nui, mi­ni­ma­liai at­lik­ti ei­na­muo­sius re­mon­tus, ap­si­tvar­ky­ti ūkį.
Vi­li­ja Raz­mie­nė do­mė­jo­si, ar pa­ė­mus pa­sko­lą, ne­di­dės mo­kes­čiai var­to­to­jams. At­sa­ky­ta, kad ne, ar­ba la­bai ne­žy­miai, nes į kai­ną įskai­čiuo­ta, kiek yra su­mo­ka­ma pa­lū­ka­nų. Pa­sko­los ver­tė į pa­slau­gų kai­ną ne­įei­na.
Vik­to­ras Kra­ji­nas klau­sė, ar nu­ma­ty­ta, koks tur­tas bus įkei­čia­mas, ir ar bu­vo at­lik­ta ana­li­zė, koks bū­tų po­vei­kis gy­ven­to­jams, jei­gu ne­bū­tų pa­jė­gia­ma mo­kė­ti pa­im­tos pa­sko­los. „Kiek tai pa­lies­tų gy­ven­to­jus?“, – klau­sė Ta­ry­bos na­rys. „Tie­sio­giai tai gy­ven­to­jų ne­pa­lies­tų. Imant blo­gą­jį sce­na­ri­jų, pa­sko­las ga­li­ma „per­sko­lin­ti“ ir ter­mi­nus pra­tęs­ti. Vi­sos mū­sų pa­sko­los im­tos iš Šiau­lių ban­ko, di­dži­ą­ją pa­sko­los da­lį, ku­riai bu­vo įkeis­tas tur­tas, jau esa­me iš­mo­kė­ję. Da­bar ga­li­me im­ti pa­sko­lą įkei­čiant tą pa­tį tur­tą ant­ri­niu įkei­ti­mu. Įkeis­ta nau­jo­ji ka­ti­li­nė, nu­ge­le­ži­ni­mo sto­tys ir ka­na­li­za­ci­jos tin­klai Va­tu­šių kai­me, ši­lu­mos tie­ki­mo tin­klai ir S. Nė­ries gat­vė­je esan­tys in­ži­ne­ri­niai tin­klai“, – aiš­ki­no UAB „Rie­ta­vo ko­mu­na­li­nis ūkis“ di­rek­to­rius. Vie­nam Ta­ry­bos na­riui su­si­lai­kius ir vie­nam bal­sa­vus prieš, spren­di­mas bu­vo pri­im­tas.

Da­lia BARCYTĖ

Nuotraukoje: Anot įmonės direktoriaus A. Rojaus, paskola reikalinga atsiskaityti už biokurą ir kitas prekes, paslaugas tiekėjams.

Komentarai
Kiti straipsniai