Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Namų atnaujinimas be didelių pastangų

Nors būsto remontas daugeliui mūsų asocijuojasi su ilgu vargu ir įvairiais nepatogumais, tačiau kartais tam prireikia visai nedidelių pastangų. Pavyzdžiui, net ir vieno naujo baldo priderinimas interjere kartais gali garantuoti tikrai puikų rezultatą, tad nusprendę įsigyti komodą ar spintelę galite tiesiog apsilankyti internetinėje parduotuvėje  https://pigu.lt/lt/komodos-spinteles, kurioje šie baldai yra siūlomi tikrai patraukliomis kainomis, o produkcijos pasirinkimas visada yra ganėtinai platus. Baldų užsakymui internetu įprastai prireikia vos kelių laisvų minučių, taigi, tam tikrai neprireikia pernelyg didelių pastangų.

Kartais tereikia pakeisti tapetus

Baldai įprastai yra keičiami kas 8-10 metų, o štai tapetai dažniausiai atnaujinami kas penkerius metus. Toks  namų atnaujinimo būdas nereikalauja ypatingai daug laiko, o rezultatas įprastai būna tikrai džiuginantis. Prekyboje siūlomų tapetų asortimentas šiandien yra tikrai stebinantis, taigi, dažnam mūsų gali kilti klausimas, į ką derėtų atsižvelgti. Taigi, kaip išsirinkti geriausius tapetus?

Popieriniai tapetai

Šio tipo tapetai yra vieni pigiausių, tad nieko nuostabaus, kad jie yra patys populiariausi. Pakeisti popierinius tapetus galima ganėtinai greitai ir neįdedant daug pastangų, taigi, tokia galimybė leidžia greičiau atnaujinti namus. Vis dėlto, svarbu įvertinti, kad tokių tapetų tarnavimo trukmė yra ganėtinai trumpa – jie greitai praranda savo pradinę išvaizdą. Taip pat svarbu žinoti, kad popieriniai tapetai nėra atsparūs drėgmei, taigi, jie tikrai netiks ganėtinai drėgnose patalpose.

Viniliniai tapetai

Viniliniai tapetai yra atsparūs drėgmei ir ilgaamžiai – specialistų teigimu, jie gali tarnauti net porą dešimtmečių. Tokių tapetų pasirinkimas yra labai platus – prekyboje galima rasti pūsto vinilo tapetų, visiškai lygaus paviršiaus tapetų ar turinčių blizgią dangą. Vinilinių tapetų priežiūra yra labai paprasta – prireikus juos galima nuvalyti drėgna šluoste.

Flizelino tapetai

Flizelino tapetai yra sudaryti iš augalinės kilmės pluošto. Šio tipo tapetai gali būti dažomi įvairaus tipo dažais, tad toks pasirinkimas leidžia susikurti išskirtinį interjerą. Flizelino tapetai yra atsparūs karščiui, o jų klijavimas yra labai greitas ir paprastas.

Stiklo pluošto tapetai

Tokie tapetai dažnai yra pasirenkami ir tada, kuomet siekiama maskuoti sienų trūkumus (jei sienas planuojama dažyti, pirmiausia jas galima išklijuoti šio tipo tapetais). Dažniausiai stiklo pluošto tapetai yra impregnuojami, todėl tai dar labiau padidina šių tapetų atsparumą.

Kitų tipų tapetai

Taip pat gali būti pasirenkami tekstiliniai tapetai, purškiami tapetai, vis labiau populiarėjantys foto tapetai, ir t.t. Galite net neabejoti, kad Pigu.lt parduotuvėje rasite iš tiesų gausų įvairių tapetų passirinkimą, tad turėsite galimybę išsirinkti būtent tokius, kurie geriausiai pateisintų jūsų individualius poreikius.

Taigi, jei norite atnaujinti namus, tam nebūtinai prireiks pernelyg daug laiko ar didelių investicijų. Kartais pakanka vien tik pertapetuoti sienas ar įsigyti vieną kitą naują baldą – galutinis rezultatas tikrai džiugins ir užtikrins dar didesnį namų jaukumą.

Komentarai
Kiti straipsniai