Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Ve­ly­kų sa­vait­ga­lį į Plun­gę ne­įleis­ti 25 vai­ruo­to­jai

Kaip jau bu­vo skelb­ta, Ve­ly­kų sa­vait­ga­lį Vy­riau­sy­bės spren­di­mu bu­vo ri­bo­ja­mas as­me­nų pa­te­ki­mas į mies­tus ir mies­te­lius. Ati­tin­ka­mų prie­mo­nių ėmė­si ir Plun­gė: po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai bu­dė­jo įreng­tuo­se po­stuo­se, ki­tur įva­žia­vi­mai bu­vo drau­džia­mi su­sta­čius lai­ki­nus žen­klus.

Nuo penk­ta­die­nio va­ka­ro iki pir­ma­die­nio va­ka­ro įva­žiuo­ti į Plun­gę bu­vo ga­li­ma tik per ke­tu­ris po­li­ci­jos pa­tik­ros pos­tus: Lent­pjū­vės ir Sa­lan­tų gat­vių san­kry­žo­je, Lent­pjū­vės bei Da­riaus ir Gi­rė­no gat­vių san­kry­žo­je (prie „Mil­dos“ de­ga­li­nės), Žal­ta­kal­nio ir Rie­ta­vo gat­vių san­kry­žo­je bei Ku­lių gat­vė­je (prie Nau­so­džio se­niū­ni­jos pa­sta­to). Ki­ti ke­liai ir gat­ve­lės bu­vo už­da­ry­ti.
Punk­tuo­se po­li­ci­nin­kai tik­ri­no no­rin­čius įva­žiuo­ti į mies­tą, žmo­nės tu­rė­jo pa­ro­dy­ti ke­lio­nės tiks­lą pa­tvir­ti­nan­čius do­ku­men­tus, įro­dy­ti gy­ve­na­mą­ją vie­tą.
Plun­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Re­a­ga­vi­mo sky­riaus vir­ši­nin­kė In­gri­da Juš­kai­tė pa­tvir­ti­no, jog mi­nė­tuo­se 4 po­stuo­se nuo penk­ta­die­nio va­ka­ro iki pir­ma­die­nio va­ka­ro po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai bu­dė­jo ne­per­trau­kia­mai, dir­bo apie 30 pa­rei­gū­nų. Iš vi­so bu­vo su­stab­dy­ta ir pa­tik­rin­ta 590 trans­por­to prie­mo­nių, 25 vai­ruo­to­jų į mies­tą nu­tar­ta ne­įleis­ti.
Taip pat už­fik­suo­ta 10 pa­žei­di­mų pa­gal ANK 45 str. (dėl ka­ran­ti­no są­ly­gų pa­žei­di­mų), nu­sta­ty­ti 3 ne­blai­vūs vai­ruo­to­jai.
In­ci­den­tų, pa­sak pa­rei­gū­nės, ne­pa­si­tai­kė – vi­si el­gė­si ga­na su­pra­tin­gai. Bu­vo ir ma­lo­nių staig­me­nų – po­li­ci­nin­kus ke­pi­niais vai­ši­no gy­ny­bos ir pa­ra­mos fon­das, ska­nės­tais džiu­gi­no Plun­gės sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja.

Li­na MOTUŽIENĖ

Feisbuko grupės „Pranešk, kur policija Plungėje“ nuotr.

Komentarai
Kiti straipsniai