Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Ieš­ko­jo su­gy­ven­ti­nės kvies­da­mas po­li­ci­ją – ga­vo bau­dą

Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je – gruo­džio 23-osios va­ka­rą – Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės gy­ven­to­jas Aud­rius Jab­lons­kis pa­skam­bi­no į po­li­ci­ją ir pa­sa­kė, kad pra­puo­lė su­gy­ven­ti­nė. At­vy­kus pa­rei­gū­nams, pa­aiš­kė­jo, kad mo­te­ris gy­va ir svei­ka, ta­čiau su šiuo vy­riš­kiu ne­be­no­ri tu­rė­ti rei­ka­lų. Ne­sėk­min­gas ban­dy­mas pa­si­tel­kus pa­rei­gū­nus su­si­grą­žin­ti my­li­mą­ją A. Jab­lons­kiui už­trau­kė ad­mi­nist­ra­ci­nio nu­si­žen­gi­mo by­lą, ku­rią Plun­gės apy­lin­kės teis­mas iš­nag­ri­nė­jo sau­sio mė­ne­sį.

Lie­tu­vių liau­dies pa­tar­lė by­lo­ja, jog per prie­var­tą my­li­mas ne­bū­si. Ta­čiau A. Jab­lons­kis sa­vo mo­te­rį no­rė­jo su­si­grą­žin­ti ne­pai­sy­da­mas jos ap­si­spren­di­mo ne­be­ben­drau­ti. Pa­gal­bon pa­si­tel­kė net po­li­ci­ją.
Prieš pat di­dži­ą­sias me­tų šven­tes – gruo­džio 23-osios va­ka­rą, šiek tiek po 23 va­lan­dos, A. Jab­lons­kis iš­si­kvie­tė po­li­ci­jos pa­rei­gū­nus, nors pa­gal­bos, kaip pa­aiš­kė­jo, ne­rei­kė­jo. Dėl to jam bu­vo su­ra­šy­tas ad­mi­nist­ra­ci­nio nu­si­žen­gi­mo pro­to­ko­las pa­gal ANK 493 str. 2 da­lį (spe­cia­lių­jų tar­ny­bų iš­kvie­ti­mas, ži­nant, kad pa­gal­ba ne­rei­ka­lin­ga, už­trau­kia bau­dą nuo 200 iki 2 tūkst. eu­rų).
Pa­rei­gū­nams nu­vy­kus nu­ro­dy­tu ad­re­su, juos pa­si­ti­kęs vy­ras pa­aiš­ki­no, jog at­ėjo pa­kal­bė­ti su su­gy­ven­ti­ne į jos na­mus, ta­čiau mo­ters ne­ra­do. Skam­bi­no te­le­fo­nu, jie­du su­si­gin­či­jo, my­li­mo­ji pa­reiš­kė ne­be­no­rin­ti su juo tu­rė­ti rei­ka­lų. To­dėl iš­kvie­tė po­li­ci­ją, kad pa­rei­gū­nai jo mo­te­rį su­ras­tų ir jam par­vež­tų.
Vy­ras pa­tvir­ti­no ži­no­jęs su­gy­ven­ti­nės ap­si­spren­di­mą – jie­du dar ra­ši­nė­jo­si trum­po­sio­mis ži­nu­tė­mis, bet mo­te­ris griež­tai pa­sa­kė ne­no­rin­ti grįž­ti na­mo ir su juo ben­drau­ti. Nors su­gy­ven­ti­nės gy­vy­bei pa­vo­jus ne­grė­sė ir ji nie­kur ne­bu­vo din­gu­si, A. Jab­lons­kis nu­spren­dė ja „pa­si­rū­pin­ti“ iš­kvies­da­mas po­li­ci­ją.
Toks su­ma­ny­mas ne­bu­vo la­bai ge­ras – te­ko aiš­kin­tis teis­me. Vy­ras kal­tę pri­pa­ži­no ir gai­lė­jo­si. Ti­ki­no, jog to­kiu bū­du – su pa­rei­gū­nu pa­gal­ba – ieš­ko­jo my­li­mo žmo­gaus.
A. Jab­lons­kis anks­čiau ne­teis­tas, bet tu­ri ga­lio­jan­čių ad­mi­nist­ra­ci­nių nuo­bau­dų ir pa­skir­tų bau­dų ne­mo­ka. Vis­gi teis­mas nu­spren­dė šį kar­tą skir­ti mi­ni­ma­lią bau­dą – 200 eu­rų. Jei per 40 die­nų ne­su­mo­kės – su­mą iš­ieš­kos ant­sto­lis.

Mo­des­ta LIMONTAITĖ

Komentarai
Kiti straipsniai