Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Kompiuteriniai žaidimai tapo darbu

Dauguma tėvų stengiasi normuoti savo atžalų prie kompiuterio. Iš esmės ši praktika veikiausiai teisinga. Vaikams reikia paruošti namų darbus, o ne tik naršyti internete ar žaisti kompiuterinius žaidimus.

Visgi, yra ir išimčių. Kai kurie vaikai būtent sėdėdami prie kompiuterio atranda savo kelią iš kurio vėliau gali sėkmingai pragyventi. Puikus to pavyzdys – Karolio istorija.

Žaidė nuo 13-os

Karolis įvairius kompiuterinius žaidimus pradėjo žaisti pakankamai vėlai – sulaukęs 13-os metų. Vaikinas sulaukdavo tėvų pastabų, jog prie kompiuterio praleidžia per daug laiko, bet kadangi mokėsi gerai, jo laisvalaikis nebuvo kontroliuojamas.

„Mano vidurkis buvo vienas aukščiausių klasėje, todėl tėvai net ir norėdami sunkiai galėjo kažką sakyti. Paburbėdavo, kad švaistau savo laiką, bet kartu ir suprato, kad tai mano hobis, kurio nederėtų varžyti“, – pasakojo Karolis.

Geriausius epizodus filmavo

Karoliui taip pat patiko žaisti, kad jis pradėjo kurti filmukus su savo žaidimų momentų ištraukomis. Tai ką nufilmuodavo ir sumontuodavo vaikas keldavo į „YouTube“ platformą.

„Filmavau, montavau, viso to išmokau pats. Kėliau viską į „YouTube“ tikrai nieko nesitikėdamas, pradžioje mano įrašus peržiūrėdavo po 10 žmonių iš kurių 7 draugai ir man tai atrodė išties neblogas pasiekimas“, – pasakojo vaikinas.

Tiesa, vėliau peržiūrų skaičius išaugo, o po įrašais kiti žaidėjai netgi pateikdavo daugybę savo klausimų:

„Laikui bėgant mano filmukus žiūrėjo vis daugiau žmonių, sulaukdavau daug klausimų. Tam skyriau išties daug laiko ir tai buvo tarsi savotiškas darbas“, – sakė Karolis.

Pradėjo mokėti pinigus

Po kiek laiko Karolis sulaukė netikėto pasiūlymo. Viena agentūra pasiūlė jam mokėti pinigus už tai, kad toliau kurtų filmukus apie žaidimus. Tiesa, visų video įrašų kampe turėjo būti nedidelis bendrovės logotipas.

Karolis šį pasiūlymą priėmė ir dar būdamas 16-os pradėjo uždirbinėti pinigus.

„Buvo keista. Mano mokėjo po beveik 400 dolerių į mėnesį. Mano tėvai nėra labai pasiturintys žmonės, tai džiaugiausi, kad galiu prisidėti ir prie šeimos gerovės. Tuo metu man tai tikrai buvo didelė suma, bet svarbiausia yra ne pati suma, o tai, jog su šiuo pasiūlymu aš suvokiau, jog iš to ką darau išties galima užsidirbti“, – atviravo vaikinas.

Pakilo karjeros laiptais

Karolis neslepia, jog realiai jis gyvena būtent iš kompiuterinių žaidimų. Su pirmąją įmonę jis bendradarbiavo keletą metų, per juos dusyk vaikinui buvo padidintas ir atlyginimas.

Vėliau būtent žaidimai jam padėjo nuspręsti ką studijuoti. Jis pasirinko multimedijos studijas Vilniaus Gedimino Technikos Universitete, o dabar Karolis konsultuoja įmonę, kuri užsiima kompiuterinių žaidimų kūrimu.

„Tikrai galiu pasakyti, kad iš kompiuterinių žaidimų žaidėjo padariau neblogą karjerą, – juokdamasis sakė Karolis. – Tikrai pakilau karjeros laiptais ir matau daug galimybių šioje srityje“.

Ragina daryti tai kas patinka

Pasak Karolio, kiekvienas jaunas žmogus turėtų siekti daryti tai, kas jam patinka. Svarbiausia į kiekvieną sritį įdėti daug darbo.

„Nemėgstu, kai sritys būna skirstomas kas gerai, o kas blogai. Mano draugui patiko pokeris online, dabar jis pokerio treneris. Kitas pažįstamas įstojo į istoriją. Visi sakė, kad tai neperspektyvu, kad tai blogas sprendimas. Dabar jis mokosi istorijos magistre Prancūzijoje ir visi jau prognozuoja puikią ateitį. Paprasčiausiai siekite savo tikslų ir jie išsipildys“, – sakė Karolis.

 

Asociatyvi www.delfi.lt nuotr.

Užs. str.

Komentarai
Kiti straipsniai