Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Mažiesiems surengta vaikystės šventė cirke

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Rietavo miesto skverelyje karaliavo vaikai – skambėjo nuoširdus juokas, visi džiaugėsi pirmąja vasaros diena. Didžiausio dėmesio tądien sulaukė mažiausieji, vežimėliais į šventę atvežti savivaldybės gyventojai – savivaldybės meras Antanas Černeckis jų mamoms įteikė dovanas.

Vaikystės šventė prasidėjo mažųjų eisena nuo Rietavo kultūros centro. Besišypsančių, pasipuošusių ir šurmuliuojančių vaikų banga, lydima Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos pučiamųjų orkestro ir cirko herojų, traukė parko takeliais ir nuvilnijo į miesto centrą, kur jiems duris atvėrė cirkas.
Šventėje vaikams nestigo žaidimų erdvių, tetaro scenos, lipynių, o animatoriai ne tik mielai pozavo su mažaisiais šventės dalyviais, bet ir jiems dovanojo nuotaikingus šokius bei kitas linksmybes. Sveikinimo žodį šventės proga tarė meras A. Černeckis, palinkėjęs vaikučiams nerūpestingos vasaros ir puikaus pasibuvimo šventėje.
Patiems mažiausiems savivaldybės piliečiams, gimusiems nuo praėjusių metų birželio iki šių metų birželio, meras tradiciškai įteikė atminimo dovanas – rudnosius meškinus, papuoštus skarele su užrašu „Mažasis rietaviškis“ ar „Mažoji rietaviškė“. Per metus gimusiųjų buvo ne taip ir mažai – 71. Nemažai meškučių liko neišdalinta, tad tėveliai gali kreiptis į Savivaldybę, ir dovanėlės jų vaikučiams bus atiduotos.
Tą pavakarę didžiausias klegesys sklido nuo skverelyje įrengto batuto. Drąsesnieji jodinėjo poniais, norintys pagražinti savo veidus galėjo apsilankyti ypatingajame grožio salone. Netrūko muzikos, šokių ir žaidimų. Rietaviškius aplankė klounas Lulu, linksminęs ir visaip kitaip dūkęs su vaikučiais. Mažuosius viliojo ir kamuoliukų baseinas, stalo žaidimų erdvė, žaidimai su animatoriais. Taip pat buvo galima pasiklausyti ir Telšių modernios muzikos mokyklos „Conmusica“ koncerto „Vaikai vaikams ir tėvams“ bei pagroti būgnais.

Dalia BARCYTĖ

Komentarai
Kiti straipsniai