Antradienis, 2024 m. balandžio 23 d.

Pa­skir­ti ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vai

Ket­vir­ta­die­nį vy­ku­sia­me Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės Ta­ry­bos po­sė­dy­je iš an­tro kar­to iš­rink­ti ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vai. Pra­ėju­sia­me po­sė­dy­je pla­nuo­ti ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus ir jo pa­va­duo­to­jo pa­sky­ri­mai ne­įvy­ko, nes da­lis Ta­ry­bos na­rių at­si­sa­kė bal­suo­ti, ka­dan­gi ne­bu­vo už­tik­rin­ta dau­gu­ma, po­sė­dy­je da­ly­va­vo ne vi­si Ta­ry­bos na­riai.

Ta­ry­bos su­dė­tis ne­bu­vo pil­na ir šį kar­tą – po­sė­dy­je da­ly­va­vo 15 na­rių, ta­čiau bal­sa­vi­mas įvy­ko be truk­džių. Pir­miau­sia iš­rink­ta Bal­sa­vi­mo ko­mi­si­ja, į ku­rią pa­te­ko Sau­lius Jo­nu­šas, Juo­zas Bars­tei­ga ir Vy­tau­tas Bla­žai­tis. Kaip ir bu­vo ga­li­ma ti­kė­tis, į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gas me­ras An­ta­nas Čer­nec­kis pa­siū­lė Vy­tau­tą Di­čiū­ną. „Il­ga­me­tė pa­tir­tis vi­sa­da iš­lai­ko pu­siau­svy­rą. Esa­me per tiek me­tų su­si­de­ri­nę, ži­no­me sil­pną­sias ir stip­ri­ą­sias pu­ses, tad ti­kiuo­si, kad sėk­min­gai dirb­si­me ir to­liau“, – pri­sta­ty­da­mas V. Di­čiū­no kan­di­da­tū­rą, kal­bė­jo sa­vi­val­dy­bės me­ras. Pats kan­di­da­tas sa­kė, kad jau 16 me­tų už­ima šias pa­rei­gas. „Dė­ko­ju me­rui už pa­si­ti­kė­ji­mą, sten­giuo­si dirb­ti ir įsi­klau­sy­ti tiek į Ta­ry­bos na­rių, tiek ir į gy­ven­to­jų no­rus, ieš­ko­ti są­ly­čio taš­kų ir ras­ti spren­di­mus, ku­rie bū­tų vi­siems pri­im­ti­ni“, – kal­bė­jo V. Di­čiū­nas. Už šį spren­di­mą bal­sa­vo 14 Ta­ry­bos na­rių, 1 su­si­lai­kė. Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui nu­sta­ty­tas ir dar­bo už­mo­kes­tis, su­si­de­dan­tis iš pa­rei­gi­nės al­gos pa­gal ko­e­fi­cien­tą 15 ir prie­do už iš­tar­nau­tus Lie­tu­vos vals­ty­bei me­tus.
Ki­tu klau­si­mu bu­vo pa­tvir­tin­tas ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas. Šios pa­rei­gos ir to­liau pa­ti­kė­tos An­ta­nui Auž­bi­ka­vi­čiui. Už ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­siū­ly­tą kan­di­da­tą bal­sa­vo 13 Ta­ry­bos na­rių, 1 bu­vo prieš, 1 su­si­lai­kė. Jam nu­sta­ty­tas dar­bo už­mo­kes­tis, su­si­de­dan­tis iš pa­rei­gi­nės al­gos pa­gal ko­e­fi­cien­tą 13 ir prie­do už iš­tar­nau­tus Lie­tu­vos vals­ty­bei me­tus.
Ta­ry­bos po­sė­džio me­tu pa­tvir­tin­ta ir eti­kos ko­mi­si­jos su­dė­tis. Į šios ko­mi­si­jos su­dė­tį pa­te­ko trys ben­druo­me­nės at­sto­vai – Ire­na Bag­do­nie­nė, Ka­zys Pra­eras, Jo­nas Šiu­rys, ir trys Ta­ry­bos na­riai – Vik­to­ras Kra­ji­nas, Jo­nas Re­ka­šius ir Au­gus­tas Šli­mas. Ko­mi­si­jos pir­mi­nin­ku siū­ly­ta pa­skir­ti J. Re­ka­šių. Al­fre­das Moc­kus pri­mi­nė, kad pa­gal reg­la­men­tą me­ras tu­ri tei­sę siū­ly­ti ko­mi­si­jos pir­mi­nin­ką. „Ma­nau, kad šis pa­siū­ly­mas yra po­li­tiš­kai ne­ko­rek­tiš­kas tu­rint ne­di­de­lę dau­gu­mos per­sva­rą. Nie­ko ne­tu­riu prieš pa­siū­ly­tą kan­di­da­tą į ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kus, ta­čiau siū­lau ko­le­goms šiam spren­di­mui ne­pri­tar­ti ir leis­ti me­rui pa­siū­ly­ti į kan­di­da­tus ne dau­gu­mos at­sto­vą“, – sa­vo pa­siū­ly­mą iš­sa­kė A. Moc­kus. Ka­dan­gi opo­zi­ci­ja nė­ra pa­si­skel­bu­si, me­ras A. Čer­nec­kis sa­vo ap­si­spren­di­mo ne­kei­tė ir siū­lė bal­suo­ti už to­kį spren­di­mo pro­jek­tą, koks ir bu­vo pa­teik­tas. Bal­sa­vi­mo me­tu 2 bal­sa­vus prieš, 1 su­si­lai­kius, spren­di­mas bu­vo pa­tvir­tin­tas.

Da­lia BARCYTĖ

Nuotraukoje: Rietavo savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ir toliau eis V. Dičiūnas.

Komentarai
Kiti straipsniai