Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Į Me­ro pa­dė­kos va­ka­ro kon­cer­tą šie­met tu­rė­tų tilp­ti vi­si no­rin­tys

Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos lap­kri­čio mė­ne­sio po­sė­dy­je, be dar­bot­var­kė­je nu­ma­ty­tų spren­di­mų, pa­kal­bė­ta ir apie ki­tus svar­bius rei­ka­lus bei ka­muo­jan­čias pro­ble­mas. Vie­na iš ge­riau­sių ži­nių – kad gruo­džio pa­bai­go­je vyk­sian­tis Me­ro pa­dė­kos va­ka­ras, ku­ris su­trau­kia dau­gy­bę žmo­nių, šie­met organizuojamas daug di­des­nė­je, nau­jai įreng­to­je pa­tal­po­je. Tad, no­rint įsi­gy­ti bi­lie­tus, ne­rei­kės pus­die­nį lauk­ti ei­lė­je, o sa­lė­je tilps žy­miai di­des­nis kie­kis žmo­nių.

Ko­re­guo­ti eta­tų skai­čiai

Po­sė­dy­je bu­vo pa­tvir­tin­tas Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės švie­ti­mo įstai­gų pa­gal­bos spe­cia­lis­tų ir bib­lio­te­kos dar­buo­to­jų eta­tų skai­čius. Nuo 2018 m. gruo­džio 1-osios bus or­ga­ni­zuo­ja­ma įstai­gų veik­la ir už­tik­ri­na­mas mo­ky­to­jų pa­dė­jė­jų, ku­rie teiks pa­gal­bą mo­ki­niams, eta­tų skai­čius. Rie­ta­vo Lau­ry­no Ivins­kio gim­na­zi­jo­je iš ap­tar­nau­jan­čio per­so­na­lo nuimama 0,5 mo­ky­to­jo pa­dė­jė­jo eta­to ir pridedama 0,5 pa­gal­bos spe­cia­lis­to eta­to. Tve­rų gim­na­zi­jai ski­ria­mas 1 mo­ky­to­jo pa­dė­jė­jo eta­tas. Žad­vai­nių pa­grin­di­nei mo­kyk­lai – 0,5 mo­ky­to­jo pa­dė­jė­jo eta­to. Rie­ta­vo lop­še­ly­je-dar­že­ly­je iš ap­tar­nau­jan­čio per­so­na­lo nuimamas 1 mo­ky­to­jo pa­dė­jė­jo eta­tas ir di­di­na­mas pa­gal­bos spe­cia­lis­tų eta­tų skai­čius iki 2 eta­tų.

Pa­tvir­ti­no ates­ta­ci­jos pro­gra­mas

Taip pat pa­tvir­tin­tos ir Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės mo­ky­to­jų bei pa­gal­bos mo­ki­niui spe­cia­lis­tų 2019–2021 me­tų ates­ta­ci­jos pro­gra­mos. 3 Rie­ta­vo Lau­ry­no Ivins­kio gim­na­zi­jos mo­ky­to­jai pla­nuo­ja da­ly­vau­ti ates­ta­ci­jos pro­gra­mo­je, taip pat – 4 pe­da­go­gai iš Tve­rų gim­na­zi­jos, 2 – Žad­vai­nių pa­grin­di­nės mo­kyk­los ir 2 iš Rie­ta­vo My­ko­lo Kle­o­po Ogins­kio me­no mo­kyk­los. Ta­ry­bos na­rys Ar­tu­ras Kun­gys pa­ste­bė­jo, kad Tve­rų gim­na­zi­jo­je dir­ban­ti is­to­ri­jos mo­ky­to­ja vyr. mo­ky­to­jos kva­li­fi­ka­ci­nę ka­te­go­ri­ją įgi­jo 2016-08-29. „Ar ne per anks­ti ke­ti­na­ma siek­ti mo­ky­to­jos me­to­di­nin­kės kva­li­fi­ka­ci­nės ka­te­go­ri­jos, ku­ri nu­ma­to­ma 2019 m. IV ket­vir­ty­je?“, – klau­sė A. Kun­gys. Į Ta­ry­bos na­rio pa­sta­bą at­sa­kė ug­dy­mo įstai­gos di­rek­to­rė Gi­ta­na Kuž­mars­ky­tė. „Aš ga­liu pa­ti­kin­ti, kad ši mo­ky­to­ja tik­rai ver­ta mo­ky­to­jo me­to­di­nin­ko laips­nio, ad­mi­nist­ra­ci­ja vi­sa­da ska­ti­na ir ra­gi­na mo­ky­to­jus tą kva­li­fi­ka­ci­ją pa­si­kel­ti“, – sa­kė ji. Sa­vi­val­dy­bės me­ras An­ta­nas Čer­nec­kis pastebėjo, kad Ta­ry­bos na­riai ne­tu­rė­tų svars­ty­ti, ar mo­ky­to­jas ver­tas aukš­tes­nės kva­li­fi­ka­ci­jos, tai spręs kom­pe­ten­tin­ga ko­mi­si­ja, Ta­ry­bos na­riai ga­li tik su­da­ry­ti ga­li­my­bę mo­ky­to­jui to siek­ti.
Iš­se­kus dar­bot­var­kės klau­si­mams, me­ras pa­si­da­li­jo ki­ta ak­tu­a­lia in­for­ma­ci­ja. Jis pa­sa­ko­jo, kad lap­kri­čio 22 die­ną 6 sa­vi­val­dy­bės ūki­nin­kai vy­ko į Vo­kie­ti­ją (Zar­be­ką), ten ap­žiū­rė­jo ūkius, ap­lan­kė ad­ven­ti­nę mu­gę. „Drau­gys­tė su vo­kie­čiais vys­to­ma“, – sa­kė me­ras.

Me­ro pa­dė­kos va­ka­ras – di­des­nė­je sa­lė­je

Vi­sų lau­kia­mas me­tų ren­gi­nys – Me­ro pa­dė­kos va­ka­ras – pla­nuo­ja­mas gruo­džio 28 die­ną. Ti­ki­ma­si, kad Lau­ry­no Ivins­kio gim­na­zi­jos nau­jo­ji spor­to sa­lė bus pri­duo­ta, ir kon­cer­tas ga­lės vyk­ti di­des­nė­se pa­tal­po­se. „Kas dar ne­ma­tė­te, ga­li­te pa­si­džiaug­ti įreng­ta rie­du­čių aikš­te­le, ku­ri la­bai tvar­kin­gai ir šiuo­lai­kiš­kai pa­da­ry­ta. Spor­to sa­lės ir ap­lin­kos su­tvar­ky­mo dar­bai jau baig­ti, li­ko tik ap­si­tvar­ky­mas ir ke­lios smul­kme­nos. Vis­kas bus pa­da­ry­ta, kaip pla­nuo­ta, lie­ka tik po­pie­rių su­tvar­ky­mas ir pri­da­vi­mas“, – in­for­ma­vo me­ras.
Vi­li­ja Raz­mie­nė klau­sė, kaip šie­met bus spren­džia­mas bi­lie­tų į me­ro pa­dė­kos va­ka­ro kon­cer­tą par­da­vi­mo klau­si­mas. „Ar ne­ga­lė­tu­mė­te pa­da­ry­ti taip, kad bent Ta­ry­bos na­riai ga­lė­tų nu­si­pirk­ti bi­lie­tus be stum­dy­mo­si ei­lė­se?“, – klau­sė ji. A. Čer­nec­kis at­sa­kė, kad vi­si bi­lie­tai kai­nuos vie­no­dai, pri­vi­le­gi­jų jo­kių ne­bus, bet bus skir­ta daug lai­ko jiems įsi­gy­ti. Anks­tes­niais me­tais kon­cer­tas vyk­da­vo Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės kul­tū­ros cen­tre, ten daž­nai ne­tilp­da­vo vi­si no­rin­tys, o šie­met nau­jo­je sa­lė­je bus apie 800 vie­tų. Esant rei­ka­lui, bus ga­li­ma dar apie 200 kė­džių pa­sta­ty­ti, tad tilps vi­si no­rin­tys.

Pro­ble­mos dėl ban­ko dar­bo lai­ko

Bi­ru­tė Ston­ku­vie­nė pa­gar­si­no gir­dė­tus pa­ste­bė­ji­mus dėl „Swed­bank“ ban­ko pa­da­li­nio dar­bo lai­ko Rie­ta­ve. „Žmo­nės reiš­kia ne­pa­si­ten­ki­ni­mą, nes kai at­ei­na, ten vi­sa­da di­džiu­lės ei­lės, vi­si pik­ti. Ar ne­bū­tų ga­li­ma pa­da­ry­ti taip, kad ban­kas dirb­tų bent dvi die­nas per sa­vai­tę?“, – klau­sė Ta­ry­bos na­rė.
Anot sa­vi­val­dy­bės va­do­vo, ši pro­ble­ma svars­ty­ta jau ne kar­tą, kal­bė­ta ir su ban­ko at­sto­vais Plun­gė­je, ku­rie iš pra­džių sa­kė, kad vis­kas bus kom­piu­te­ri­zuo­ta, ir pro­ble­mų nie­kam ne­kils. „Pra­dė­jus dirb­ti, pa­ma­tė­me, kad pa­gy­ve­nę žmo­nės sto­vi il­go­se ei­lė­se ir net kė­džių nė­ra jiems at­si­sės­ti. Ta­da vėl su ban­ku kal­bė­jo­me. Da­bar ke­le­tą kė­džių at­ne­šė, ta­čiau žmo­nių ei­lė vis tiek di­džiu­lė. Gar­bin­go am­žiaus žmo­nės sto­vi, rams­to sie­nas, o jei­gu rei­kia nu­ei­ti dir­ban­čiam žmo­gui, prak­tiš­kai to pa­da­ry­ti ne­įma­no­ma. Pa­si­ro­do, ne vis­ką ga­li­ma su­si­tvar­ky­ti elek­tro­ni­niu bū­du“, – sa­kė me­ras.

Da­lia BARCYTĖ

Nuotraukoje: A. Kungys domėjosi, ar ne per anksti Tverų gimnazijoje dirbanti istorijos mokytoja nori siekti mokytojos metodininkės kvalifikacinės kategorijos.

Komentarai
Kiti straipsniai