Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Duk­rą skriau­du­si mo­ti­na mo­ky­sis ge­ro el­ge­sio ir ne­ga­lės gir­tau­ti

Prieš po­rą sa­vai­čių straips­ny­je „Ma­ma duk­rai tren­kė į vei­dą ir tam­pė už plau­kų“ ra­šė­me apie Ku­lių se­niū­ni­jos Šie­mu­lių kai­mo gy­ven­to­jos Ste­fa­ni­jos Bum­blie­nės (gim. 1960 m.) bau­džia­mą­ją by­lą – mo­te­ris kal­tin­ta smur­ta­vi­mu prieš 38 me­tų duk­rą Li­ną Bum­bly­tę. Lap­kri­čio 8 d. Plun­gės apy­lin­kės teis­mas jai pa­skel­bė nuosp­ren­dį.

Pri­me­na­me, jog S. Bum­blie­nė kal­tin­ta tuo, jog šių me­tų spa­lio 7-osios po­pie­tę, apie 16 va­lan­dą, sa­vo na­muo­se, esan­čiuo­se Šie­mu­lių kai­me, smur­ta­vo prieš duk­rą L. Bum­bly­tę (gim. 1980 m.): tren­kė del­nu į vei­dą, pas­kui abiem ran­kom grie­bė už plau­kų ir tam­pė tai į vie­ną, tai į ki­tą šo­ną, iš vi­so – ke­tu­ris kar­tus. Tą­syk smur­tau­to­jai bu­vo nu­sta­ty­tas 2,21 prom., o nu­ken­tė­ju­sia­jai L. Bum­bly­tei – 2,63 prom. gir­tu­mas.
Dėl smur­to ar­ti­mo­je ap­kal­tin­ta mo­te­ris (BK 140 str. 2 d.) sa­vo kal­tę pri­pa­ži­no ir pa­aiš­ki­no, jog su­au­gu­sią duk­rą „auk­lė­jo“, nes ši jos ne­klau­sė.
S. Bum­blie­nė pra­ei­ty­je bu­vo teis­ta jau tris kar­tus, vi­sa­da – dėl smur­ta­vi­mo prieš duk­rą. Pas­ku­ti­ni­ą­ją baus­mę jau yra at­li­ku­si, ta­čiau teis­tu­mas dar neiš­ny­kęs.
Pra­ėju­sios sa­vai­tės ket­vir­ta­die­nį 58 me­tų S. Bum­blie­nei teis­mas sky­rė še­šių mė­ne­sių (jau su­ma­žin­tą treč­da­liu) lais­vės ap­ri­bo­ji­mo baus­mę. Vi­są tą lai­ko­tar­pį ji tu­rės lai­ky­tis įpa­rei­go­ji­mo – pus­me­tį ne­var­to­ti al­ko­ho­lio ar ki­tų psi­chi­ką vei­kian­čių me­džia­gų. Be to, muš­tis lin­ku­siai mo­te­riš­kei tris mė­ne­sius rei­kės da­ly­vau­ti smur­ti­nį el­ge­sį kei­čian­čio­je pro­gra­mo­je.
Per 20 die­nų šį nuosp­ren­dį dar ga­li­ma ap­skųs­ti.
Be­je, ne­tru­kus – lap­kri­čio 15-ąją – dėl bro­lio To­mo Bum­blio (gim. 1984 m.) ap­tal­žy­mo nuosp­ren­dį iš­girs ir L. Bum­bly­tė.

Li­na MOTUŽIENĖ

Komentarai
Kiti straipsniai