Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Po spro­gi­mo apdegę su­gy­ven­ti­niai ne­iš­gy­ve­no

Prieš tris sa­vai­tes įvy­ku­si skau­di ne­lai­mė Plun­gė­je, kai spro­go su­si­kau­pu­sios du­jos ir ap­de­gė trys su­au­gu­sie­ji bei ma­ža mer­gai­tė, pa­rei­ka­la­vo dvie­jų au­kų – mi­rė mo­te­ris ir jos su­gy­ven­ti­nis, abu vien­me­čiai (gim. 1989 m.).

Pri­me­na­me, jog apie šį įvy­kį ra­šė­me spa­lio 19-ąją straips­ny­je „Tra­giš­kas įvy­kis Plun­gė­je: spro­gus su­si­kau­pu­sioms du­joms, ap­de­gė trys su­au­gu­sie­ji ir vai­kas“.
Spro­gi­mas Vy­tau­to gat­vę su­dre­bi­no spa­lio 17-osios nak­tį, prieš pat an­trą va­lan­dą. Ne­lai­mė įvy­ko 19-uo­ju nu­me­riu pa­žy­mė­ta­me me­di­nia­me dvi­aukš­čia­me na­me, pir­mo­jo aukš­to bu­te. Įta­rta, jog spro­gi­mas įvy­ko dėl du­jų nuo­tė­kio, kai gy­ven­to­ja ban­dė už­si­rū­ky­ti.
Ug­nies ban­ga bu­vo la­bai stip­ri – na­mo sie­na, esan­ti į baž­ny­čios pu­sę, ski­lo ir iš­vir­to, lan­gai iš­du­žo, du­rys bu­vo iš­svies­tos į lau­ką, kam­ba­ry­je ap­de­gė bal­dai, įvai­rūs na­mų apy­vo­kos daik­tai. Taip pat bu­vo pa­žeis­ta ir ki­ta sie­na, esan­ti į gat­vės pu­sę, iš­ju­din­tos vi­so na­mo kon­struk­ci­jos.
Šios tra­ge­di­jos me­tu la­biau­siai nu­ken­tė­jo vi­du­je bu­vę bu­tą nuo­mo­ję su­gy­ven­ti­niai G. D. (gim. 1989 m.) ir B. P. (gim. 1989 m.) bei pas­ta­ro­sios mo­ters bro­lis V. P. (gim. 1971 m.). Su­au­gu­sie­ji ap­de­gė vei­do, kak­lo, krū­ti­nės, ran­kų, nu­ga­ros sri­tis ir ki­tas vie­tas – net iki 80 proc. kū­no. Taip pat nu­ken­tė­jo ir mo­ters mer­gai­tė (gim. 2011 m.) – ap­de­gė ran­kas ir ko­jas, ji nu­de­gė apie 5 proc. kū­no.
Ma­ža­me­tė bu­vo pa­gul­dy­ta į Plun­gės li­go­ni­nės trau­ma­to­lo­gi­jos sky­rių, o sun­kios būk­lės su­au­gu­sie­ji – in­tu­buo­ti, pri­slo­pin­ti, mal­ši­nant skaus­mą vais­tais – iš mū­sų re­a­ni­ma­ci­jos sky­riaus ki­tą die­ną re­a­ni­mo­bi­liu iš­ga­ben­ti į Kau­no kli­ni­kas, Plas­ti­nės chi­rur­gi­jos ir nu­de­gi­mų sky­rių.
Lap­kri­čio 2 die­ną kal­bin­ta li­go­ni­nės di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Dan­guo­lė Luo­tie­nė sa­kė, jog, jos ži­nio­mis, Kau­no kli­ni­ko­se mi­rė abu su­gy­ven­ti­niai – vy­ras ir mo­te­ris. Mo­ters bro­lio būk­lė kaž­kiek sta­bi­li­za­vo­si, jis to­liau gy­do­mas. Mer­gai­tė, pa­sak gy­dy­to­jos, iš Plun­gės li­go­ni­nės Trau­ma­to­lo­gi­jos sky­riaus bu­vo iš­leis­ta jau po ke­lių die­nų.
Plun­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Veik­los sky­riaus vir­ši­nin­kė Lo­re­ta Ta­ma­liū­nai­tė pa­tvir­ti­no tą pa­tį – pir­ma mi­rė vy­ras, o po ke­lių die­nų – ir mo­te­ris. Dėl šio įvy­kio – sun­kaus svei­ka­tos su­trik­dy­mo dėl ne­at­sar­gu­mo (BK 137 str. 2 d.)– bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas, ku­rį pe­rė­mė Klai­pė­dos ap­skri­ties VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pa­rei­gū­nai.

Nuotraukoje: Sprogimo banga buvo tokia stipri, kad išgriuvo namo siena.

Komentarai
Kiti straipsniai