Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Kraš­tie­čių su­ei­go­je – gar­bus sve­čias

Šeš­ta­die­nį nuo pat la­bo ry­to Rie­ta­vo tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tre bū­ria­vo­si gar­būs po­nai ir po­nios iš vi­sos Lie­tu­vos. Tai Rie­ta­vo kraš­tie­čių klu­bo na­riai su­sku­bo į kas­me­ti­nę sa­vo su­ei­gą. Iki ofi­cia­lio­sios da­lies jie spė­jo ir ka­va pa­si­vai­šin­ti, ir žo­de­liu ki­tu per­si­mes­ti. Su­si­rin­ki­mo pra­džio­je kal­bė­jo klu­bo pre­zi­den­tas prof. dr. Le­o­nas Vai­do­tas Aš­man­tas ir Sa­vi­val­dy­bės me­ras An­ta­nas Čer­nec­kis.

Iš­rin­kus bal­sų skai­čiuo­to­jus, su­si­rin­ki­mo pir­mi­nin­ką ir sek­re­to­rių, pa­tvir­ti­nus dar­bot­var­kę, pra­si­dė­jo rim­tas dar­bas. Fi­nan­si­nės veik­los ata­skai­tą už 2017 m. rug­sė­jo mėn. – 2018 m. rug­sė­jo mėn. lai­ko­tar­pį pa­tei­kė klu­bo re­vi­zo­rius Ju­lius Nor­ke­vi­čius.
Su Sa­vi­val­dy­bės kul­tū­ri­ne veik­la su­pa­žin­di­no klu­bo vi­ce­pre­zi­den­tė Jo­lan­ta Ber­taus­kie­nė. Ji taip pat pri­sta­tė nau­ją­ją kny­gą „Rie­ta­vo kraš­tas ir žmo­nės“.
Su­si­rin­ki­me kal­bė­jo klu­bo vi­ce­pre­zi­den­tas dr. Al­gir­das Mon­ke­vi­čius ir ki­ti. Klu­bo gre­tas pa­pil­dė nau­ji na­riai – Sau­lius Ka­vec­kas ir Man­tas Vir­žin­tas.
Ap­svars­tę vi­sus rim­tus klau­si­mus, kraš­tie­čiai ne­sku­bė­jo skirs­ty­tis, nes lau­kė gar­baus as­mens – LR Sei­mo Pir­mi­nin­ko Vik­to­ro Pranc­kie­čio. Sve­čias sa­kė esan­tis su­ža­vė­tas , kad bu­vę ir esan­tys rie­ta­viš­kiai su­si­bū­rė į klu­bą ir drau­ge sten­gia­si pa­gra­žin­ti kraš­tie­čių kas­die­ny­bę ir kul­tū­ri­nį gy­ve­ni­mą. Vy­riau­siam am­žiu­mi klu­bo na­riui pa­do­va­no­jęs tri­spal­vę ir pats ga­vęs do­va­nų dar da­žais kve­pian­čią kny­gą apie Sa­vi­val­dy­bės ben­druo­me­nės gy­ve­ni­mą, V. Pranc­kie­tis už­su­ko ir į kul­tū­ros cen­trą. Tą­dien jis ne tik da­ly­va­vo My­ko­li­nė­se, bet ir ap­si­lan­kė My­ko­lo Kle­o­po Ogins­kio me­no mo­kyk­lo­je, Ogins­kių kul­tū­ros is­to­ri­jos mu­zie­ju­je.

Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės inf.

Nuotraukoje: Kraštiečių sueigoje sulaukta garbaus svečio – LR Seimo pirmininko V. Pranckiečio (kairėje).

Komentarai
Kiti straipsniai