Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Pre­zi­den­tū­ros kanc­le­ris dau­gia­vai­kei ma­mai at­ve­žė me­da­lį

Prieš pat Mo­ti­nos die­ną Pre­zi­den­tė Da­lia Gry­baus­kai­tė di­de­liam bū­riui Lie­tu­vos dau­gia­vai­kių mo­ti­nų tei­kė vals­ty­bi­nius ap­do­va­no­ji­mus. 88-erių me­tų šį ba­lan­dį su­lau­ku­si rėž­ga­liš­kė Sta­sė Ru­gi­nie­nė va­žiuo­ti į Vil­nių ne­si­ry­žo, to­dėl ge­gu­žės 10 die­ną Pre­zi­den­tū­ros at­sto­vai į Pla­te­lių se­niū­ni­ją at­vy­ko pa­tys.

Or­di­no „Už nuo­pel­nus Lie­tu­vai“ me­da­lį Pre­zi­den­tės var­du prie aš­tuo­nis vai­kus iš­au­gi­nu­sios S. Ru­gi­nie­nės krū­ti­nės pri­se­gė Pre­zi­den­to kan­ce­lia­ri­jos kanc­le­ris Gied­rius Kra­saus­kas ir Pre­zi­den­tū­ros per­so­na­lo sky­riaus ve­dė­ja Gra­ži­na Ur­bo­nie­nė. Dau­gia­vai­kei ma­mai per­duo­ta ir as­me­ni­nė Pre­zi­den­tės do­va­na.
Pri­im­ti ap­do­va­no­ji­mo iš Pre­zi­den­tū­ros at­sto­vų ran­kų S. Ru­gi­nie­nę at­ly­dė­jo duk­ra Vil­ma, mar­ti Rū­ta, duk­te­rė­čia Dia­na. Per Mo­ti­nos die­ną ar ki­to­mis pro­go­mis na­muo­se su­si­ren­ka di­de­lis bū­rys ar­ti­mų­jų: Pla­te­lių se­niū­ni­jos gy­ven­to­ja ne tik iš­au­gi­no 8 vai­kus, bet ir su­lau­kė 16 anū­kų bei 19 pro­anū­kių, sa­kė, kad ir 20-asis jau pa­ke­liui.
Pre­zi­den­tū­ros kanc­le­ris G. Kra­saus­kas dau­gia­vai­kei ma­mai nuo­šir­džiai lin­kė­jo svei­ka­tos, ar­ti­mų­jų ši­lu­mos, su­lauk­ti šim­to me­tų. Už dar­nią šei­mą, do­rai iš­auk­lė­tus vai­kus S. Ru­gi­nie­nei pa­dė­ką sky­rė Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro pa­va­duo­to­jas Min­dau­gas Jur­čius, Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Čes­lo­vas Ker­paus­kas, So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus ve­dė­ja Ge­no­vai­tė Va­sy­lie­nė.
Be rū­pes­čių gy­ven­ti vai­kų, anū­kų, pro­anū­kių ap­sup­ty­je S. Ru­gi­nie­nei lin­kė­jo ir Pla­te­lių se­niū­nė Da­nu­tė Ra­po­la­vi­čie­nė bei se­niū­ni­jos so­cia­li­nė dar­buo­to­ja Liu­da Jakš­tie­nė. To­kia šven­tė Pla­te­lių se­niū­ni­jos pa­sta­te, kai ap­do­va­no­ti dau­gia­vai­kės ma­mos at­vyks­ta Pre­zi­den­tū­ros at­sto­vai, vy­ko pir­mą kar­tą, nors gar­bin­gu or­di­no „Už nuo­pel­nus Lie­tu­vai“ me­da­liu jau ap­do­va­no­tos pen­kios Pla­te­lių se­niū­ni­jos te­ri­to­ri­jo­je gy­ve­nan­čios dau­gia­vai­kės ma­mos.
„Kan­di­da­čių šiam gar­bin­gam ap­do­va­no­ji­mui dar tu­ri­me“, – pa­ti­ki­no su­si­rin­ku­siuo­sius Pla­te­lių se­niū­ni­jos so­cia­li­nė dar­buo­to­ja L. Jakš­tie­nė.
Šven­ti­nę nuo­tai­ką per jau­kią ap­do­va­no­ji­mo ce­re­mo­ni­ją su­kū­rė Pla­te­lių gim­na­zi­jos mo­ki­nu­kų, va­do­vau­ja­mų mo­ky­to­jos Dia­nos Pau­laus­kie­nės, pro­gra­mė­lė.
Po ap­do­va­no­ji­mo trum­pam su­sė­dus prie ar­ba­tos puo­de­lio, S. Ru­gi­nie­nė, su­val­džiu­si jau­du­lį, pa­dė­ko­jo už jai pa­ro­dy­tą dė­me­sį. Duk­ra Vil­ma pa­žy­mė­jo, kad jai, jos bro­liams ir se­sėms ma­ma yra pats ge­riau­sias ir svar­biau­sias žmo­gus pa­sau­ly­je.
Pre­zi­den­tū­ros kanc­le­ris mi­nė­jo, kad kas­met Pre­zi­den­tė už mo­ti­nys­tę gar­bin­gą vals­ty­bės ap­do­va­no­ji­mą ski­ria 45–50 pa­vyz­din­gai pen­kis ir dau­giau vai­kų iš­au­gi­nu­sių ma­mų. Dėl sa­vo am­žiaus ar svei­ka­tos ne vi­sos at­vyks­ta į Vil­nių, to­dėl Pre­zi­den­to kan­ce­lia­ri­jos dar­buo­to­jai su ap­do­va­no­ji­mais va­žiuo­ja pas jas pa­tys.
„Taip jau su­si­klos­tė, kad į Plun­gės sa­vi­val­dy­bę ta in­ten­ci­ja at­vyks­ta­me ne­daž­nai“, – pa­ste­bė­jo G. Kra­saus­kas ir G. Ur­bo­nie­nė, pa­gy­rę ra­jo­no gy­ven­to­jus už gra­žiai tvar­ko­mas so­dy­bas, na­mų ūkius.

Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos inf.

Komentarai
Kiti straipsniai