Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Mušeika iš Gegrėnų mokysis gero elgesio ir veltui prižiūrės senelius

Pastaruoju metu ne kartą su policija reikalų turėjusi Gegrėnų kaimo gyventoja Danutė Kazlauskienė (gim. 1960 m.) gegužės 8 dieną Plungės teisme išgirdo jai skirtą bausmę už gretimo kaimo gyventojos sumušimą. Kumščiais prieš kitą moterį mosavusi ir šonkaulius jai sulaužusi gegrėniškė teismo sprendimu turės ne tik atverti piniginę nukentėjusiajai, bet ir padirbėti neatlygintinai su seneliais ar neįgaliaisiais bei pasimokyti gero elgesio.

Kuo yra pasižymėjusi Gegrėnų kaimo ūkininkė D. Kazlauskienė, rašėme jau ne kartą: neseniai nufilmuota talžanti savo šunį, taip pat buvo ir neįgalų ūkio darbininką „paauklėjusi“, bet dabar nuteista už Jazdauskiškės kaimo gyventojos S. R. (gim. 1950 m.) sužalojimą – nukentėjusiajai net teko gulėti ligoninėje.
D. Kazlauskienė dešimt metų vyresnę moterį prikūlė prieš metus – 2017-ųjų gegužės 12-osios vakare. Pasirodžiusi Jazdauskiškių kaime, gegrėniškė įpuolė į S. R. namus ir kažko labai įsiutusi į darbą paleido kumščius – talžė virtuvėje sėdėjusią pensinio amžiaus šeimininkę į vairias kūno vietas, sudavė jai nenustatytą kiekį smūgių.
S. R. į medikus kreipėsi tik kitą dieną, iškart buvo paguldyta į ligoninę. Nustatyta, kad nukentėjusiajai buvo sulaužyti penki šonkauliai, prakirsta lūpa, ji patyrė galvos smegenų sukrėtimą ir įvairių vietų sumušimų.
Sužalojimai traktuoti kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, D. Kazlauskienės atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 str. 1 dalį.
Gegužės 8 dieną teismas paskelbė, jog kaltinamajai skiriama pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant ją tris mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje. Taip pat pusę metų mušeika turės neatlygintinai padirbėti sveikatos priežiūros ar globos įstaigoje, dirbti su senais, ligotais ar neįgaliais žmonėmis po 10 valandų per mėnesį, iš viso – 60 valandų.
Nukentėjusiosios ieškinį teismas tenkino iš dalies ir priteisė jai iš D. Kazlauskienės 1 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti bei 500 eurų proceso išlaidų. Be to, smarkioji gegrėniškė turės atlyginti nuostolius ir valstybinei ligonių kasai už S. R. gydymą – 1741 eurą.
Šis nuosprendis dar gali būti apskųstas aukštesnei teismo instancijai.

Lina MOTUŽIENĖ

Komentarai
Kiti straipsniai